Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjed poljoprivrednika
  • 05.08.2015. 08:20

Francuski farmeri pustili svinje u trgovački centar

Kulminacija prosvjeda u Francuskoj. Svinje su u trgovački centar pustili francuski farmeri koji već tjednima prosvjeduju zbog pada cijena i uvozne politike koja uništava domaću proizvodnju.

Foto: Julian Robinson
  • 59
  • 3
  • 0

Kulminacija prosvjeda u Francuskoj. Svinje su u trgovački centar pustili francuski farmeri koji već tjednima prosvjeduju zbog pada cijena i uvozne politike koja uništava domaću proizvodnju.

Cijene su sada u toj zemlji toliko niske da ne mogu pokriti troškove proizvodnje. Svinje su tako u francuskom gradu Agen puštene u jedan trgovački lanac te su napravile pravi kaos. Francuski proizvođači prosvjeduju u nekoliko gradova diljem Francuske i ne odustaju od svojih zahtjeva.

Poljoprivrednici u Francuskoj izgubili pet milijardi eura zbog sankcija

Prosvjednici su blokirali i granične prijelaze te tako spriječili i turiste da obiđu najpopularnije turističke destinacije. Blokiran je i ulazak u Lyon. Vlada je odlučila izdvojiti paket hitne pomoći od 600 milijuna eura za podršku poljoprivrednicima, ali oni smatraju ovu mjeru nedovoljnom i zahtjevaju kraj rata sankcijama sa Rusijom. Procjenjuje se da je oko 10% francuskih farmi (njih 22,000) na rubu bankrota zbog ukupnog zajedničkog duga od 1 milijarde eura.

Prosvjedi su već izazvali bijes njemačkih poljoprivrednika. Udruženje poljoprivrednika mliječne industrije (MIV) navelo je kako su poslali pismo EU u kojem prosvjeduju protiv blokada i specijalnih mjera najavljenih od strane francuskih vlasti. Predsjednik MIV-a, Eckard Heuser, rekao je kako su neki prijedlozi od strane francuskog ministra poljoprivrede neprihvatljivi i de facto bojkotiraju njemačke proizvode.

Foto: Julian Robinson


Tagovi

Prosvjedi Francuski poljoprivrednici Francuski farmeri Svinje u trgovačkom centru Sankcije


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."