Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Fortenova
  • 29.03.2021. 16:15

Fortenova prodala djelatnosti zamrznute hrane - transakcija "teška" 615 milijuna eura

Kupoprodajni ugovor za Poslovnu grupu zamrznute hrane, koja se sastoji od društava Ledo plus d.o.o., Ledo Čitluk i Frikom d.o.o. te nekoliko manjih povezanih društava, potpisali su Fortenova grupa d.d. i Nomad Foods Limited

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
  • 157
  • 136
  • 0

Fortenova grupa d.d. i Nomad Foods Limited potpisali su kupoprodajni ugovor za Poslovnu grupu zamrznute hrane, koja se sastoji od društava Ledo plus d.o.o., Ledo Čitluk i Frikom d.o.o. te nekoliko manjih povezanih društava, objavljeno je danas iz ove tvrtke. 

Kako navode, vrijednost transakcije iznosi 615 milijuna eura, na bazi bez gotovine i dugova, a njezino je zaključenje planirano za treće tromjesečje 2021. godine.

Time će Nomad Foods postati vlasnikom Poslovne grupe koja obuhvaća "vodeći europski portfelj kultnih lokalnih brandova zamrznute hrane sa snažnom prepoznatljivošću među potrošačima u Hrvatskoj, Srbiji, Bosni i Hercegovini i nekoliko drugih zemalja jugoistočne Europe". Naime, s tradicijom duljom od pola stoljeća, navedena grupa najveći je, kažu, proizvođač i distributer sladoleda i zamrznute hrane na tržištima na kojima posluje.

"Ovo je transformacijska transakcija, a sva će se sredstva iskoristiti za smanjenje zaduženosti i stvaranje Grupe koja je, nakon mnogo godina, financijski jaka i sposobna punom snagom investirati u sve svoje djelatnosti“, rekao je James Pearson, glavni financijski direktor Fortenova grupe.

Glavni izvršni direktor i član Upravnog odbora Fortenova grupe Fabris Peruško, pak, naglasio je da je Poslovna grupa zamrznute hrane tržišni lider u regiji. "Cilj je, uz postizanje maksimalne vrijednosti, prije svega bio zaključiti ovu transakciju sa strateškim partnerom koji će dati maksimalan doprinos njezinom daljnjem razvoju te prepoznati punu vrijednost i potencijal ove djelatnosti i njezinih ljudi“ naglasio je.

Ujedno, stoji u njihovoj objavi, zaključenjem ove transakcije ispunit će ključni preduvjet za optimizaciju kapitalne strukture, što će im omogućiti da snažno investiraju u svoje biznise i potiču njihov budući rast. 

Dovršenje transakcije ovisi o regulatornim odobrenjima na mjerodavnim tržištima te odobrenju dioničara Fortenova grupe. Njihov Upravni odbor, koji uključuje predstavnike najvećih dioničara, jednoglasno je podržao potpisivanje kupoprodajnog ugovora s Nomad Foods, zaključuje se u priopćenju. 


Tagovi

Fortenova grupa Poslovna grupa zamrznute hrane Kupoprodaja James Pearson Fabris Peruško


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

68


Glasova: 31

Da 45,6%

Glasova: 26

Ne 38,2%

Glasova: 11

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 16,2%

Pregled ankete

Pregled ankete