Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Lopovi na farmi
  • 19.09.2017. 19:00

Farmeri na meti lopova - kradu im kazane, freze, smilje...

Prije nekoliko dana u Čitluku je prijavljena krađa rakijskog kazana. Vlasnik je ovu krađu prijavio policiji. Načinjena mu je velika šteta budući da se kazani kreću od 1.000 do 3.000 KM.

Foto: Agroklub.ba
  • 946
  • 69
  • 0

Poljoprivreda mehanizacija u Hercegovini se sve češće nalazi na udaru lopova.

Prije nekoliko dana u Čitluku je prijavljena krađa rakijskog kazana. Vlasnik je ovu krađu prijavio policiji. Načinjena mu je velika šteta budući da se kazani kreću od 1.000 do 3.000 KM.

''10. 09. 2017. godine u PS Čitluk obratio se P.Š. (1976) iz Čitluka i prijavio da je od strane nn osobe tijekom noći otuđen rakijski kazan iz ostave njegove kuće. Upoznat Odjel krim. policije'', priopćio je MUP HNŽ-a.

Ukradene freze

U selu Ljuti Dolac u općini Široki Brijeg zabilježena je krađa čak tri freze. Freze su ukradene u jednoj večeri. Ranije su policiji u Hercegovini prijavljivane krađe trimera, buradi, košnica.

Obrano smilje

Zanimljivo je kako je za vrijeme najveće ''smiljemanije'' u Hercegovini zabilježena i krađa smilja. U ožujku ove godine prijavljeno je da je na Buni u blizini Mostara počupano 1.500 sadnica smilja s parcele.

Vlasnici su tada nudili novčanu nagradu za informacije o ukradenom smilju. Prošle godine slična krađa se dogodila u Počitelju.

U BiH su zabilježene i krađe ovaca, janjadi, koza, jarića. Zbog niza krađa poljoprivrednici su počeli više pažnje obraćati na skladištenje svoje mehanizacije, kao i bolje čuvanje svoje stoke. Smatraju da su ovakve krađe teško dokazive, te da se njihova ukradena mehanizacija najčešće proda.

Foto: Agroklub.ba


Povezana biljna vrsta

Smilje

Smilje

Engleski naziv: Immortelle | Latinski naziv: Helichrysum sp.

Smilje je dugotrajna biljka koja pripada rodu Helichrysum iz porodice Asteraceae, a obuhvata preko šesto različitih vrsta rasprostranjenih širom svijeta. Vrsta H. arenarium... Više [+]

Tagovi

Krađa Policija Freza Kazan Rakija Smilje


Autorica

Sanja Čović

Više [+]

Sanja je titulu magistra novinarstva stekla 2013. godine na mostarskom Sveučilištu. Već nekoliko godina radi na online portalima u BiH.