Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Farm From a Box
  • 07.05.2017. 12:00

Farma iz kutije za instant poljoprivrednike

Farma na solarnu energiju dolazi iz kutije i hrani 150 ljudi.

  • 1.091
  • 65
  • 0

Jedan hektar dovoljan je za funkcioniranje održive farme koja osigurava izvor hrane za 150 osoba. Startup iz San Francisca dodatno je olakšao početak za jednu ovakvu farmu.

Farma iz kutije iliti "Farm From a Box" pruža mogućnost pokretanja uzgoja hrane i ostvarivanja profita uz nekoliko jednostavnih alata. Svaka jedinica u spremniku sadrži kompletan ekosustav pametnih tehnologija u poljoprivredi kako bi poboljšali produktivnost i to uz pomoć obnovljivih izvora energije, od mikro-drip navodnjavanja do komunikacijske tehnologije i dovoljna je za održavanje jednog hektara.

Osnivači Brandi DeCarli i Scott Thompson dobili su ideju nakon rada u Keniji gdje su uzgajali hranu u spremnicima uslijed nedostatka infrastrukture.

Farm From a Box je paket koji je dizajniran za olakšavanje organizacije farme koja će osigurati prehrambenu neovisnost. Cijena mu je 50.000 dolara, a namijenjen je za neprofitne organizacije, društvene grupe pa i pojedince.

Spremnik sadrži solarnu pumpu i kompletan sustav navodnjavanja koji pomaže sačuvati vodu efikasnijim raspolaganjem. Ima i dodatne plug-inove koje je moguće dodati osnovnom paketu, a koji uključuju i sustav za očuvanje usjeva, kao i sustav za pročišćavanje vode.

Dosad, postoji jedan prototip ove farme u Kaliforniji u uvjetima suše i efikasniji je nego što se mislilo u početku. Farm From a Box bi mogao postati svakodnevica u zemljama kao što su Kenija, Afganistan, Nepal, Butan, Etiopija.


Tagovi

Solarna energija Farm Box


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."