Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • USAID
  • 30.08.2017. 13:00

Farma II jača udruženja, zadruge i ruralne asocijacije

Pozivaju se grupe poljoprivrednih proizvođača i/ili preduzetnika iz općina Centralne BiH, da se prijave za podršku za uspostavljanje i jačanje poslovnih/ruralnih asocijacija.

Foto: Pixabay/Free-Photos
  • 495
  • 43
  • 0

USAID je kroz projekt Farma II objavio Poziv za iskazivanje interesa za podršku proizvođačima/preduzetnicima iz poljoprivredno-prehrambene industrije u formiranju udruženja, zadruga ili drugih oblika formalnih ili neformalnih asocijacija.

Kao implementatori aktivnosti, AgMENTOR centra podrške za centralnu Bosnu i Hercegovinu, REZ - Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH i Udruženje građana "NEŠTO VIŠE", pozivaju grupe poljoprivrednih proizvođača i/ili preduzetnika (žene i muškarci) iz općina navedene regije, da se prijave za podršku za uspostavljanje i jačanje poslovnih/ruralnih asocijacija.

Zajednički nastupi zajednički interesi

Cilj ove aktivnosti je pružiti podršku formiranju formalnih i neformalnih grupa zasnovanih na zajedničkim interesima, a koje će im omogućiti zajednički nastup ili zajedničke aktivnosti u svim budućim poslovnim poduhvatima.

Ovaj poziv predstavlja početak prvog ciklusa. Za odabrane dvije grupe unutar prvog ciklusa sprovest će se sljedeće aktivnosti:

  • Posjeta grupi, procjena trenutnog statusa organizovanosti, ciljeva i interesa za buduće zajedničko djelovanje kao i kapaciteta za preduzetničke poduhvate;
  • Razvijanje ideje koja će biti podržana i izrada plana zajedničkih strateških aktivnosti grupe/pozicioniranja u budućem djelovanju zadruge/udruženja ili drugog vida poslovnog organizovanja;
  • Finansiranje tehničke podrške (ukupno osam grupa tokom četiri ciklusa) za usluge formiranja grupe, kao što su različite konsultacije, mentorstvo i smjernice u sljedećim temama: pravni aspekti formiranja grupe i registracije udruženja/zadruge/biznisa, poslovno planiranje, marketing, finansiranje, tehnologija i logistika, nabavka, prerada i pakovanje proizvoda, zajednički nastupi na sajmu, uvođenje oglednih procesa/tehnologija itd

Sve detalje ćete pronaći u pozivu ispod teksta.

Zainteresovana grupa treba da popuni kratki prijavni obrazac i da ga pošalje na adrese: adnang@rez.ba i/ili duskocvjetinovic@nestovise.org. I njega ćete pronaći ispod teksta.

Provođenje aktivnosti najesen

Poziv je otvoren tokom cijelog trajanja projekta odnosno do iskorištenosti sredstava. Sredstva će se dodjeljivati u 4 ciklusa (po dvije inicijative po ciklusu). Svaka prijava važi i za sljedeće cikluse. Za prvi ciklus zainteresovane grupe trebaju poslati popunjen obrazac najkasnije do 20.09.2017. godine, nakon čega će se organizovati posjeta odabranim grupama. Finalni izbor odabranih grupa izvršit će se najkasnije do 10.10.2017. godine, nakon čega slijedi sprovođenje planiranih aktivnosti.

Foto: Pixabay/Free-Photos


Dokumenti


Tagovi

USAID Farma II Udruženja Zadruge


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.