Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Donacija
  • 16.09.2014. 16:00

FAO pomaže mala gospodarstva u BiH

FAO pomaže malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u BiH, oštećenima u svibanjskim poplavama.

Foto: Depositphotos.com
  • 211
  • 15
  • 0

Organizacija UN-a za poljoprivredu i hranu (FAO) uputila je pomoć u stočnoj hrani i sjemenu malim obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima u BiH koji su u ovogodišnjim poplavama pretrpjeli velike gubitke, a pomoć će biti usmjerena na oko 7.500 malih gospodarstava. Ukupna donacija obuhvaća 728 t stočne hrane u vrijednosti 620 tisuća KM te 500 t sjemena pšenice vrijednog 420 tisuća KM.

Prvi dio pomoći upućen je malim poljoprivrednim gospodarstvima na području općine Bijeljina, a predviđeno je da se iznos rasporedi u po četiri općine u FBiH i RS te u Brčko Distriktu. Nakon Bijeljine pomoć će stići i do Distrikta Brčko, Doboja, Gradačca, Gradiške, Odžaka, Orašja, Šamca, Srebrenika i Doboja - Istok.

"Kriteriji dodjele pomoći, između ostalog, bili su da su to mala gospodarstva koja će najprije osjetiti efekte naše pomoći, odnosno da pomognemo i zaštitimo ulaganja obitelji čija su poljoprivredna dobra u poplavama pretrpjela znatne gubitke, kako bi se što prije vratili proizvodnji" istakno je za Oslobođenje Vlado Pijunović, agrarni ekonomist organizacije FAO. Dodatno, veterinarskim stanicama u FBiH, RS i Dstriktu Brčko bit će donirani antibiotici i cjepiva za goveda, a u FAO-u su najavili i nove donacije za građane BiH.

Foto: Depositphotos.com; kruwt


Tagovi

FAO Stočna hrana Mala obiteljska poljoprivredna gospodarstva Sjeme pšenice Antibiotici Cjepiva za goveda Vlado Pijunovć Donacija Veliki gubitak Proizvodnja