Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Grčka poljoprivreda
  • 29.05.2016. 12:00

Evropska unija ulaže u grčku poljoprivredu

EU je uložila 150 miliona eura u razvoj malih i srednjih grčkih tvrtki.

Foto: vverve/bigstockphoto.com
  • 188
  • 8
  • 0

Evropski investicijski fond (EIF) potpisao je tri ugovora s grčkim posredničkim bankama i fondovima kako bi osigurao sredstva od 150 miliona eura dodatnih investicija vrlo malim, malim i srednjim tvrtkama u Grčkoj. Svaki od tih ugovora podupire i program Europske komisije.

Investicije i zajmovi za podizanje gospodarstva

Sporazum pod nazivom COSME sa dioničkom kućom Diorama omogućit će investicije od 125 miliona eura malim i srednjim poduzetnicima. Sporazum EaSI sa Karditsa kooperativnom bankom pokrit će zajmove od 5 miliona eura za više od 300 mikro zajmova, što će obuhvatiti uglavnom poljoprivrednike, nezaposlene mlade, kooperative i društvena poduzeća aktivna u zelenoj ekonomiji, javljaju iz Europske komisije.

Europski fond za strateške investicije (EFSI) podupire sporazum InnovFin sa ProCredit grupom, a omogućit će 20 miliona eura inovativnim malim i srednjim tvrtkama.

Prvi EFSI projekt potpisan u Grčkoj

Europska investicijska banka (EIB) potpisala je financijski sporazum vrijedan 15 miliona eura sa poduzećem Creta Farms SA, što je ujedno i prva takva transakcija u Grčkoj. Tako će ta zemlja imati direktne koristi od Europskog fonda za strateška ulaganja (EFSI), a koji je financijska desna ruka investicijskog plana za Europu.

Creta Farms iskoristit će sredstva za razvijanje nove proizvodne linije hladno rezanih mesnih proizvoda te inovacija u mliječnoj industriji. Investicija će poboljšati kompetitivnost tvrtke na domaćem i izvoznim tržištima te stvoriti više od 100 novih radnih mjesta u Grčkoj. Potpredsjednik Komisije Jyrki Katainen, odgovoran za poslove, rast, investicije i kompetitivnost rekao je:

"Danas je važan dan za Grčku jer ulazi u investicijske europske planove. Creta Farms će iskoristiti sredstva za razvoj RDI i inovativnog agrobiznisa. Nadam se da će mnoge grčke tvrtke u prehrambenoj industriji i turizmu uskoro imati koristi od investicijskog plana."

Foto: vverve/bigstockphoto.com


Tagovi

Grčka EIF Jyrki Katainen EFSI Grčka poljoprivreda


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#RuralFoto #priroda Sve ljepote prirode u jednoj fotografiji. Boje prirode su lijek za svakog čovjeka. Povezati se s prirodom znači sačuvati svoje zdravlje. Čovjek pripada prirodi, ali priroda ne pripada čovjeku. Priroda znači sloboda! Slob... Više [+]