• EU4AGRI
  • 05.08.2020. 13:40

EU4AGRI: Objavljen prvi javni poziv za poljoprivrednike vrijedan 3 miliona KM

Radi se o četverogodišnjem (2020-2024) projektu Evropske unije vrijednom 20.25 miliona eura čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini

Foto: Depositphotos/gpointstudio
  • 520
  • 70
  • 0

Projekat Evropske unije EU4Agri objavio je javni poziv vrijedan 3 miliona KM za dodjelu bespovratnih sredstava tj. investicija u prerađivačke kapacitete i marketing poljoprivredno-prehrambenih proizvoda, odgovarajući ujedno i na potrebe za oporavkom od krize prouzrokovane COVID19 pandemijom. Radi se o četverogodišnjem (2020-2024) projektu Evropske unije vrijednom 20.25 miliona eura čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini. Projekat provode i sufinansiraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).

Ko se može prijaviti?

Kako su objavili, na javni poziv se mogu prijaviti preduzeća, obrti/preduzetnici i zadruge koja se bave preradom poljoprivrednih proizvoda i/ili proizvodnjom prehrambenih proizvoda i upisani su u registar klijenata kod nadležnog ministarstva/institucije, i koja u vlasničkoj strukturi imaju manje od 25% javnog kapitala ili glasačkih prava tog javnog kapitala i nisu članica holdinga.

Svaki podnosilac prijave može aplicirati za bespovratna sredstva u iznosu od 60,000 do 300,000 KM (bez PDV-a), te mora osigurati vlastito sufinansiranje od minimalno 35% ukupnog iznosa predložene investicije.

Naglašavaju da je krajnji rok za podnošenje prijava 30. septembar 2020. godine do 15.00. sati. Prijave podnesene nakon isteka roka se neće uzeti u razmatranje.

Ovo je prvi u nizu javnih poziva u sklopu EU4Agri projekta. Okvirnu listu svih javnih poziva projekta EU4Agri možete preuzeti ovdje.

Šta je potrebno za prijavu?

Informacije o načinu popunjavanja i dostave prijave se nalaze u dokumentu Smjernice za podnosioce prijava, a dokumentacija koja je potrebna za prijavu nalazi se na sljedećim poveznicama:

1. Prijavni obrazac
2. Obrazac jednostavnog poslovnog plana - opisni dio
Obrazac složenog poslovnog plana - opisni dio
2a. Obrazac jednostavnog poslovnog plana - tabela
Obrazac složenog poslovnog plana - tabela
3. Pismo namjere za sufinansiranje projekta (primjer)
4. Lista za provjeru dostavljene dokumentacije

Ukoliko imate poteškoća sa preuzimanjem ili otvaranjem dokumenata/obrazaca, kao i za sva dodatna pitanja u vezi ovog poziva, možete ih kontaktirati putem e-maila, sa jasno naznačenim imenom poziva u predmetu poruke, i to na sljedeću adresu: registry.ba@undp.org.

EU4Agri je četverogodišnji (2020-2024) projekat Evropske unije vrijedan 20.25 miliona eura čiji je cilj modernizacija poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini. Projekat provode i sufinansiraju Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).


Tagovi

EU4AGRI Javni poziv Poljoprivreda Prijava Projekat


Autorica

Karolina Rastija

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!