Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Europska komisija
  • 09.04.2016. 08:30

EU i Čile dogovorili razmjenu eko proizvoda!

Europska unija i Čile završili su pregovore sporazumom o trgovini eko proizvodima. Ovim sporazumom Europska unija i Čile prepoznale su međusobna podudaranja njihovih zakona o ekološkoj proizvodnji i sustava kontrole te visoku razinu uvažavanja principa ekološke proizvodnje.

Foto: Eko centar Latinovac
  • 93
  • 7
  • 0

Prema podacima Europske komisije, Europska unija i Čile završili su pregovore sporazumom o trgovini ekološkim proizvodima.

Ovim sporazumom Europska unija i Čile prepoznale su međusobna podudaranja njihovih zakona o ekološkoj proizvodnji i sustava kontrole te visoku razinu uvažavanja principa ekološke proizvodnje.

Sporazum uključuje sve ekološke proizvode proizvedene i kontrolirane prema EU pravilima te oni mogu biti direktno smješteni u čileanske trgovine i obrnuto. Cilj je i uzajamna zaštita eko oznaka, kao i povećanje suradnje, informatičke razmjene te nagodbe u trgovini ekoloških proizvodima.

Sporazum između Europske unije i Čilea o trgovini ekoloških proizvoda je prvi sporazum "nove generacije" i prvo bilateralno priznanje sa ovom zemljom Latinske Amerike.

Mogućnosti zapošljavanja

Ovaj sporazum će biti temelj ostalim sporazumima u području trgovine ekološkim proizvodima te će osnažiti razvoj ekološkog sektora, poticati razvoj industrije i zapošljavanja na globalnoj razini.

Član Europske komisije, Phil Hogan ističe: "Podržavam kraj pregovora sa Čileom i sporazum o trgovini ekološkim proizvodima. Europski sektor ekološke proizvodnje je jedan od najdinamičnijih sektora a Čile ima veliki potencijal za ekološku proizvodnju i poslovanje. Ovaj sporazum će doprinijeti zapošljavanju i razvoju obiju strana, a potrošačima će garantirati jak sustav kontrole."

Europski sektor za ekološku poljoprivredu je dinamičan dio europske poljoprivrede, sa prosječnom stopom rasta oko 5,5% godišnje u zadnjih 10 godina, koji zauzima oko 6% poljoprivrednih površina.

Foto: Eko centar Latinovac


Tagovi

Europska Unija Sporazum Ekološka proizvodnja Suradnja Europska komisija Razmjena Čile


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#Zelena je boja rasta, prirode i novca. Također, smirujuća boja, koja odgovara našim osjetilima.

To je također i boja povezana sa zavišću, dobrom srećom, velikodušnoću i plodnošću. Tradicionalna je boja mira, harmonije i dobre energije.