Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nesreća
  • 13.10.2022. 10:30
  • Hercegovačko-neretvanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Čapljina

Dvoje djece povrijeđeno u sudaru traktora i automobila u Višićima 

Nesreća se dogodila u srijedu u 18:15 sati, a učestvovali su V.J. iz Višića s vozilom marke Opel i I.K. iz Hotnja s traktorom marke Dong Feng.

Foto: Ranka Vojnović (ilustracija)
  • 125
  • 13
  • 0

Dvoje djece, od sedam i osam godina, povrijeđeno je u sudaru traktora i automobila koji se dogodio jučer u Višićima kod Čapljine.

Kako je saopćio MUP Hercegovačko-neretvanskog kantona, nesreća se dogodila u srijedu u 18:15 sati, a učestvovali su V.J. (1938.) iz Višića s vozilom marke Opel i I.K. (1984.) iz Hotnja s traktorom marke Dong Feng.

"Povrede neutvrđenog stepena zadobili su putnici na traktoru A.K. (2015.) i M.K. (2014.) koji su prevezeni u Kantonalnu bolnicu dr. Safet Mujić u Mostaru", saopćili su iz policije, a o nesreći je upoznat nadležni tužilac. 

Nesreća i u Hrvatskoj

Slična saobraćajna nesreća, u kojoj su povrede zadobila djeca dogodila se u utorak, 11. oktobra u Varaždinu u Hrvatskoj. Kako je saopćila tamošnja policija, muškarac (36) upravljao je bez dozvole i pod uticajem alkohola od 0,57 g/kg, traktorom s priključenim zaprežnim vozilom na kojem je prevozio ogrjevno drvo, iz smjera Varaždina u smjeru Ludbrega. 

U jednom je trenutku cestom je iz istog smjera naišlo vozilo kojim je upravljala žena (44) te je prednjim dijelom udarila u zadnji lijevi dio neosvijetljenog zaprežnog vozila. Od siline udara traktor se s prikolicom prevrnuo na desni bok, pri čemu je iz traktora na zeleni pojas uz rub kolovoza, ispao vozač i dvije djevojčice starosti 6 i 11 godina, koje je nepropisno prevozio na traktoru. 

Djevojčice su pritom povrijeđene i prevezene u varaždinsku Opštu bolnicu.

Pojačana kontrola

Inače, tokom oktobra su na bh. cestama učestali traktori zbog obavljanja pripremnih radova za jesenju sjetvu, pa se vozači pozivaju na dodatni oprez. Na području Prijedora je pojačana i policijska kontrola s ciljem smanjenja broja saobraćajnih nezgoda u kojima učestvuje ova kategorija vozila. 

Vozačima traktora se napominje da upravljaju tehnički ispravnim vozilima i da u cilju postizanja potrebne vidljivosti prilikom kretanja na javnim putevima koriste zakonom propisano žuto rotaciono svjetlo.


Tagovi

Traktor Nesreća Višići Poljoprivreda Saobraćajna nesreća


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.