Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Čekaju od lani
  • 09.05.2016. 12:00

Dug za mlijeko 17,7 miliona KM!

Novi dug Ministarstva za ovu godinu 20 miliona KM i iz mjeseca u mjesec raste pet miliona KM, navode iz Udruženja mljekara Republike Srpske.

Foto: toa
  • 211
  • 10
  • 0

Dug Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske prema poljoprivrednim proizvođačima za prošlu godinu iznosi 17,7 miliona KM, upozorilo je saopštenjem Udruženje poljoprivrednih proizvođača-mljekara Republike Srpske.

"Novi dug Ministarstva za ovu godinu 20 miliona KM i iz mjeseca u mjesec raste pet miliona KM", navode te napominju da je odlukom Vlade Republike Srpske zabranjen obračun podsticaja i premija, tako da ne znaju da li pravilnik koji je objavljen važi ili ne. Tvrde i da je njihova evidencija bolja od evidencije resornog ministra i da su spremni da je ustupe.

Nisu obustavljene sve isplate iz budžeta

Pozivaju Ministarstvo da objavi dug po proizvodnjama. "Pozivamo Ministarstvo i Vladu Republike Srpske da preispitaju svoje odluke i da kažu na šta imamo pravo, a na šta ne, jer pod ovakvim pritiskom EU i nepoznanicama koje je izazvala Vlada i Ministarstvo ne možemo poslovati", zaključuju.

Predsjednica Vlade RS Željka Cvijanović, pak, izjavila je da nisu obustavljena sva plaćanja iz budžeta do daljnjeg, već samo po pojedinačnim rješenjima za razne pomoći, što je, smatra, opravdana mjera koju je trebalo donijeti i ranije. Kad će krenuti isplate ostatka podsticaja, nije poznato.

Foto: toa55/Bigstockphoto


Tagovi

Mljekari Dug Udruženje mljekara Vlada RS Željka Cvijanović


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.