Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mitas gume
  • 15.09.2016. 16:00

Došlo vrijeme kad i traktori mogu voziti po vodi!

Nije šala, iz Offingawiera u Nizozemskoj dolazi vijest da je četiri tone težak traktor Claas Axos 320 vozio po vodi. Kako? Navodno su krive Mitas gume češke produkcije.

  • 2.330
  • 117
  • 0

Prije nego što traktor na vodi proglasite "svetim", pogledajte mu u "noge". Nije šala, iz Offingawiera u Nizozemskoj dolazi vijest da je četiri tone težak traktor Claas Axos 320 vozio po vodi. Kako? Navodno su krive češke Mitas gume.

Bez masivnih guma "za plutanje" češke proizvodnje, traktor bi neupitno potonuo, no Arhimedov zakon učinio je svoje. Traktor je uspješno navigirao nizozemskom lukom i vratio se na čvrsto tlo bez da je kapetan smočio prste.

Gume koje od traktora prave jahte

Mitas tvrtka koja je dio Trelleborg Grupe, zajedno sa partnerima, uspješno je provela ovaj domišljati pothvat i dokazala da je pravi svjetski proizvođač s neiscrpnim idejama.

Traktor ili jahta?

Mitas 1250/50 R 32 SFT gume smještene su na zadnji dio, a Mitas 750/55 R 30 SFT set guma na prednji dio Claas traktora.

Pavel Kott, proizvodni menadžer Mitasa kaže kako su u tvrtki fokusirani na dobrobiti za poljoprivrednike. Plutajuće gume ne samo da od traktora prave jahte, nego mogu pomoći i povećanju prinosa zahvaljujući prvenstveno plićem zbijanju tla tijekom obrade.

Mitas gume za pliće zbijanje tla

"Sve se temelji na plutanju. Kombinirani volumen zraka u gumama omogućio je traktoru da vozi po vodi. Zamislite koliko je sofisticirana distribucija težine na tlu kada stroj obavlja svoj svakodnevni posao" kažu iz tvrtke.

Mitas 1250/50 R 32 SFT dizajnirane su za kombajne, traktore i druge moćne poljoprivredne strojeve. Mitas 1250/50 R 32 SFT 188A8/185B ima promjer od 2.02 metra i mogu nositi teret 14 metričkih tona (10 km/h). Težine 571 kilograma, ove veličine Super Flexion gume (SFT) najteže su na svijetu, a i u Mitasovom portfelju, a dostupne su globalno.


Fotoprilog


Tagovi

Mitas Gume Pavel Kott Traktor na vodi


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."