Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Donacija
  • 03.06.2016. 18:00

Donirani plastenici za 27 povrtlara

Plastenici su donirani u okviru projekta uspostava međuopštinske saradnje u sektoru poljoprivrede na području Grada Bijeljine i Opština Lopare i Ugljevik.

Foto: Grad Bijeljina/sobijeljina.org
  • 296
  • 13
  • 0

Poljoprivrednim proizvođačima Grada Bijeljina i opštinama Ugljevik i Lopare dodijeljeno je 27 plastenika veličine 180 do 400 kvadrata ukupne površine 10.360 m2.

Plastenici za povrtlare

Plastenici su, kako se navodi na stranicama grada, donirani u okviru projekta uspostava međuopštinske saradnje u sektoru poljoprivrede na području Grada Bijeljine i Opština Lopare i Ugljevik. Korisnici ovog projekata su 13 povrtlara u Semberiji i po sedam u opštinama Ugljevik i Lopare.

Projekat čiju je realizaciju podržao UNDP, bio je vrijedan 150.000 KM, pri čemu je 50% sredstava osigurala Ambasada Švicarske u BiH, a drugu polovinu lokalne zajednice.

"Ovakav način podrške značajan je za poljoprivrednike jer će njihova proizvodnja sada manje zavisiti od vremenskih uslova", rekao je gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić.

Foto: Grad Bijeljina/sobijeljina.org


Tagovi

Plastenici Bijeljina Donacija Semberija


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Na toplijim lokalitetima evidentiran je intenzivan porast vinove loze. Zbog najavljenog kišnog razdoblja poželjno je izvršiti preventivnu zaštitu vinograda jednim od pripravaka: Mikal flash, Mikal Premium F, Curzate F, Pergado F, Fantic F,... Više [+]