Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Registar podsticaja
  • 13.12.2019. 16:30

Donesena Uredba o registru podsticaja u RS

Vlada Republike Srpske donijela je Uredbu o registru podsticaja u Republici Srpskoj.

Foto: Pixabay/manfredrichter
  • 172
  • 13
  • 0

Na sjednici Vlade Republike Srpske donesena je Uredba o registru podsticaja. Ovom uredbom uređuje se uspostavljanje, sadržaj i način vođenja Registra podsticaja u RS koji se dodjeljuju na republičkom i lokalnom nivou s ciljem podsticanja privrednih aktivnosti. 

Cilj uspostavljanja Registra je da se obezbijedi jasan i sveobuhvatan pregled planiranih, odobrenih i realizovanih sredstava za podsticaje privredi RS, kako na republičkom, tako i na lokalnom nivou, uključujući podatke kao što su davaoci i implementatori raspodjele podsticaja, pravnog osnova za njihovu dodjelu, izvora sredstava, vrste i namjene podsticaja, pa sve do informacija o tome kome su i u kojem iznosu sredstva dodijeljena, stoji u saopštenju. 

Na taj način bi se osigurala bolja koordinacija i razmjena informacija između institucija koje dodjeljuju podsticaje, transparentniji uvid u odobrena i dodijeljena sredstva za podsticaje i kvalitetnija statistička osnova za potrebe institucija Republike Srpske, a na osnovu iste i predlaganje mjera za kvalitetniju raspodjelu podsticajnih sredstava.


Tagovi

Registar podsticaja Uredba Cilj


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

"Voda za mir", tema je ovogodišnjeg Svjetskog dana voda koji se obilježava 22. ožujka. Čak 2,2 milijarde ljudi živi bez pristupa zdravstveno ispravnoj vodi, a temeljni fokus obilježavanja ovoga dana je postizanje jednog od ciljeva održivog... Više [+]