Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sufinansiranje
  • 04.05.2023. 10:30
  • Banja Luka

Dodjela sredstava za poljoprivrednike sa područja Banja Luke

Zainteresovani poljoprivrednici prijave mogu predati do 25. maja.

Foto: Depositphoto/fotokostic
  • 95
  • 6
  • 0

U cilju unapređenja i jačanja poljoprivrednog sektora Centar za razvoj poljoprivrede i sela Banjaluka raspisao je javni poziv za dodjelu podsticajnih sredstava, odnosno sufinansiranje, i premija za razvoj poljoprivredne proizvodnje za 2023. godinu za sve poljoprivredne proizvođače sa područja grada Banja Luka. Ovogodišnjim budžetom za podsticaje planirano je 1,3 miliona KM.

Osim grantovskih sredstava za nabavku sjemena, rasada i mineralnog đubriva za povrtarsku proizvodnju, podsticajna sredstva za razvoj poljoprivredne proizvodnje dodijeliće se sredstva za sufinansiranje voćarske proizvodnje, protivgradne zaštite i druge opreme.

Takođe, planirano je sufinansiranje za nabavku sortnog sjemena strnih žita, kukuruza, TDS-a i heljde i nabavku vještačkog đubriva, za izgradnju novih objekata i nabavku opreme za preradu u biljnoj proizvodnji, sufinansiranje proizvodnje u zaštićenim prostorima i projekte RCDP, kao i za nabavku nove poljoprivredne mehanizacije.

Podsticajna sredstva planirana su za sufinansiranje izgradnje novih objekata za uzgoj životinja, izgradnju objekata i nabavku opreme za preradu u animalnoj proizvodnji, izgradnju objekata i nabavku opreme za proizvodnju gljiva.

Podsticaji su planirani i za sufinansiranje popravke i održavanja korištenih poljoprivrednih mašina, zatim za sufinansiranje troškova za ugovoreni plasman u "Krajiškoj kući".

Premije su namijenjene za proizvedenu - isporučenu količinu mlijeka, pčelinja društva i proizvodnju kornišona.

Kako su naveli iz Centra za razvoj poljoprivrede i sela, odobrena sredstva mogu se ostvariti isključivo po osnovu bankovne uplate na račun dobavljača ili originalnog predračuna dobavljača.

Konkursne prijave potrebno je dostaviti na adresu: Centar za razvoj poljoprivrede i sela, Služba za planiranje i razvoj ili lično, predajom u kancelariji Službe za planiranje i razvoj radnim danom od osam do 15 časova, a zainteresovani poljoprivrednici prijave mogu predati do 25. maja. Obrasci zahtjeva za prijavu za javni poziv i Pravilnik za 2023. godinu biće dostupni na veb stranici Centra za razvoj poljoprivrede i sela i Grada Banja Luka. Zainteresovani poljoprivrednici moći će lično preuzeti zahtjeve u prostorijama Centra na adresi Vojvode Momčila od 10 do 16, a sve dodatne informacije mogu dobiti putem poziva na telefone: 051/433-622, 051/433-622, 051/433-621, 051/433-623.


Tagovi

Centar za razvoj poljoprivrede i sela Grad Banja Luka Sufinansiranje poljoprivrede Premije za mlijeko


Autorica

Ranka Vojnović

Više [+]

Diplomirani inženjer poljoprivrede sa dugogodišnjim iskustvom u povrćarstvu, zaljubljenik u organsku poljoprivredu i druge oblike alternativne poljoprivrede poput biodinamike i permakulture.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

24

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 13

Katastrofu, propast ćemo! 54,2%

Glasova: 7

Prosperitet, bit će nam bolje 29,2%

Glasova: 2

Sve će biti isto 8,3%

Glasova: 2

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 8,3%

Pregled ankete

Pregled ankete