Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obećao Minić
  • 19.06.2024. 09:00
  • Sarajevsko-romanijska regija, Republika Srpska, Kalinovik

Dodatnih 200 KM premije po grlu za farmere u ovim općinama RS

Posebna pažnja prema lokalnim zajednicama u kojima je surovija klima, manja ispaša i mliječnost.

Foto: Depositphotos/imagebrokermicrostock
  • 92
  • 5
  • 0

Farmeri u Kalinoviku, Han Pijesku i Kupresu, općinama koje se nalaze iznad 1.000 metara nadmorske visine, dobit će dodatnih 200 KM premije po muznom grlu iz agrarnog budžeta Republike Srpske, potvrdio je resorni ministar Savo Minić.

On je u razgovoru sa načelnikom Kalinovika, Radomirom Sladojem, istakao kako se mora posvetiti posebna pažnja ovakvim lokalnim zajednicama u kojima je surovija klima, manja ispaša i mliječnost.

"Kada je u pitanju podrška poljoprivrednim proizvođačima koja se ogledala u podijeli stoke, nabavci stoke, pogotovo svinja, kokoši i tako dalje, to je upravo ona saradnja kada od lokalne zajednice dobijemo šta njima treba i kako bi napravili što veću efektivnost ovih sredstava", naveo je Minić.

Kalinovačka kuća (Foto: MPŠV RS)

Prije nekoliko dana ovdje je završena i "Kalinovačka kuća" koja bi trebala okupiti poljoprivredne proizvođače, dati im dodatni poticaj kako bi donijeli svoje proizvode koji su brendirani i da ih mogu plasirati.

"Naravno da ćemo raditi i na uvezivanju Krajiške, Hercegovačke i Kalinovačke kuće, da ćemo se zajedno predstavljati na svim sajmovima", istakao je Minić.


Tagovi

Dodatne premije Kalinovik Han Pijesak Kupres Poljoprivrednici Savo Minić Radomir Sladoje


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

#RuralFoto #proizvodnja Zasadi drvo, zasadi cvijet, uzgoji hranu jer zdrava hrana čovjeku je lijek. Ukoliko činimo dobro, naši potomci će ubrati plodove dobrote, a ukoliko činimo zlo, naši potomci se ne mogu nadati dobrome. Proizvesti organ... Više [+]