Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • PSBiH
  • 04.10.2022. 11:00

Danas odluka o ukidanju akciza na gorivo i PDV-a na sjemenski i sadni materijal?

Predloženo je da akcize na gorivo budu ukinute na period od šest mjeseci uz mogućnost produženja na dodatna tri mjeseca

Foto: Fena
  • 80
  • 17
  • 0

Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH danas bi trebali razmatrati izvještaje o postizanju identičnog teksta koji se tiču dopuna Zakona o porezu na dodatnu vrijednost i izmjena Zakona o akcizama u BiH. Samo ove dvije tačke su na dnevnom redu hitne sjednice.

Dva doma, Predstavnički i Dom naroda, ranije su usvojili ova dva zakona u različitim tekstovima, zbog čega je bilo potrebno usaglašavanje. Poslanici u Predstavničkom domu su u martu ove godine, usvojili prijedlog izmjena Zakona o akcizama u BiH, kojima bi gorivo u Bosni i Hercegovini bilo jeftinije do 0,50 KM na period od šest mjeseci, uz mogućnost produženja na dodatna tri mjeseca, piše Fena.

Delegati su isto rješenje usvojili s rokom važenja samo 30 dana. Komisija za usaglašavanje dva različito usvojena rješenja, usaglasila ga je na način da akcize na gorivo budu ukinute na period od šest mjeseci uz mogućnost produženja na dodatna tri mjeseca.

Kada je riječ o dopunama Zakona o porezu na dodatnu vrijednost, radi se o uvođenju nulte stope PDV-a na osnovne životne namirnice, hranu i opremu za djecu, sjemenski i sadni materijal, te od 22 posto na luksuznu robu.


Tagovi

Akcize PDV Parlament BiH Gorivo Dom naroda Sjemenski materijal Sadni materijal


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.