Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Čišćenje kanala
  • 18.08.2019. 11:00

Čiste kanale u potkozarskim selima kako bi smanjili rizik od poplava

Inženjerijske ekipe civilne zaštite započele su u petak pročišćavanje i širenje kanala bujičnih i oborinskih voda na području Gornje Piskavice.

Foto: Depositphotos/kalinovsky
  • 69
  • 9
  • 0

Inženjerijske ekipe civilne zaštite započele su u petak pročišćavanje i širenje kanala bujičnih i oborinskih voda na području Gornje Piskavice, s ciljem prevencije u slučaju jačih padavina i eventualnih poplava.

Gradonačelnik Igor Radojičić ukazao je na to da ove aktivnosti planski sprovode već dvije godine i da će biti nastavljene i kako bi, u što većoj mjeri, bio otklonjen ili umanjen rizik od poplava: "Planski radimo na kritičnim tačkama koje se uglavnom nalaze na seoskom području. Najčešće problem su bujične i oborinske vode. Akcija je počela u Gornjoj Piskavici i u naredne tri sedmice sprovešćemo je i u Mišinom Hanu, Verićima, Piskavici i Potkozarju. Tu ćemo pročistiti oko 4.500 metara kanala, propusta i odvoda", naglasio je Radojičić.

Podsjetio je da je grad još prošle godine nabavio građevinsku mehanizaciju kako bi se uvijek moglo pravovremeno reagovati.

Akcija je počela u Gornjoj Piskavici i u naredne tri sedmice sprovešćemo je i u Mišinom Hanu, Verićima, Piskavici i Potkozarju.

U maju nije bilo poplava zahvaljujući ovakvom pristupu

"Zahvaljujući ovakvom pristupu, u maju nije bilo poplava bez obzira na to što je na područje grada pala velika količina kiše", kazao je Radojičić.

Šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice, Mladen Ćućun, precizirao je da na terenu rade dvije građevinske mašine koje će raditi na pročišćavanju i širenju kanala, piše Glas Srpske.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Gornja Piskavica Goran Knežević istaknuo je da su od grada tražili da bude sprovedena akcija čišćenja kanala pošto je u proteklom periodu bilo dosta problema sa začepljenjem, usljed čega je dolazilo do zaplavljivanja dvorišta i lokalnih saobraćajnica.


Tagovi

Kanali Poplava Čišćenje Gornja Piskavica

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]