Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izgubljena bebica
  • 20.04.2016. 12:35

Čim ojača, pronađeni medo se vraća u šumu

Medvjedić pronađen u Hercegovini postepeno će se privikavati na prirodu i za mjesec-dva vratiti u svoje prirodno stanište, doznali smo od članova Extreme Sport Sarajevo, čiji je post o medvjediću objavljen na njihovoj facebook stranici digao na noge društvene mreže.

Foto: facebook/Extreme Sport Sarajevo
  • 309
  • 15
  • 0

Čim ojača, medvjedić pronađen u Hercegovini postepeno će se privikavati na prirodu i vratiti u svoje prirodno stanište, doznali smo od članova Extreme Sport Sarajevo, čiji je post o medvjediću objavljen na njihovoj facebook stranici digao na noge društvene mreže.

Pronađen u lošem stanju i bez majke

"Raja, ima li ko kakav pametan savjet šta da radimo sa ovom bebicom? Jedna naša poznanica je slučajno nabasala na njega u šumi, bio je u jako lošem stanju i majke nije bilo u blizini. Uzela ga je sa sobom da ga nahrani i on je sada dobar, ali ne zna šta da radi sa njim. Boji se da ako ga preda lovcima da će ga ubiti. Majku su joj moguće i ubili jer je nije bilo blizu kada su ga našli... Svaki pametan savjet je dobrodošao. Kako ga vratiti u prirodu a da preživi?", napisali su i gotovo istovremeno ostali zasuti lavinom savjeta i poruka.

Kako BiH nema utočište za medvjede, jedan od savjeta bio je da se kontaktira hrvatsko Velebitsko utočište u Kuterevu. No, medvjedić će ipak ostati u našoj zemlji.

"Medvjedić nije pronašao dom niti će to biti uskoro. Cilj je da se medvjedić odhrani još mjesec-dva da malo ojača pa će se postepeno privikavati na prirodu. Djevojka kod koje se nalazi medvjedić je u kontaktu sa organizacijama koje se bave sa životinjama i brigom o medvjedima tako da od njih dobija potrebne instrukcije", rekli su nam članovi Extreme Sport Sarajevo.

Foto: facebook/Extreme Sport Sarajevo


Tagovi

Medvjedić Hercegovina Pronađen u šumi Utočište Extreme Sport Sarajevo


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kako vi zovete ovo !? Dosta se koriste u islamskoj tradiciji u mjesecu Ramazanu !