Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Napad medvjeda
  • 29.07.2019. 11:00
  • Banjalučka regija, Republika Srpska, Kotor Varoš

Čekao divljač u njivi, napao ga medvjed i otkinuo mu stopalo i dio potkoljenice

Novo Tomić iz Kotor Varoša htio je otjerati divljač sa svoje njive. Napao ga je medvjed, otkinuo mu je stopalo lijeve noge i dio potkoljenice. Tomić je uspio usmrtiti medvjeda i spasiti se.

Foto: Pixabay/suetot
  • 439
  • 32
  • 0

Strašna drama odigravala se protekle subote u mjestu Selačka, kada je zbog napada medvjeda Novo Tomić iz Kotor Varoša zadobio teške povrijede. Medvjed mu je otkinuo lijevo stopalo, dio lijeve potkoljenice, ali i druge teške povrede. 

Novo Tomić (48) iz sela Zabrđe primjetio je da mu divljač nanosi štetu na njivi na kojoj je zasijao zob. Taj dan je otišao na njivu da sačeka divljač, ali je naišao medvjed i teško ga povrijedio.  

Prema nezvaničnim informacijama, Tomić je, navodno, ranio medvjeda i pomislivši da je mrtav, prišao mu, nakon čega ga je razjarena životinja napala i nanijela mu stravične povrede. U borbi sa divljom zvijeri, nesrećni muškarac je, kako kaže izvor Nezavisnih, pucao još jednom nakon čega je usmrtio medvjeda.

"Priča se da je on sam sebi podvezao stopalo, jer mu je visilo na par tetiva, a nakon toga pretpostavljam da je pozvao ljude koji su došli po njega i odvezli ga u bolnicu", kazao je izvor Nezavisnih.

U Univerzitetskom kliničkom centru RS kazali su da je pacijent sanitetskim vozilom Doma zdravlja Kotor Varoš dovezen u Urgentni centar, nakon čega je hospitalizovan u Klinici za ortopediju i traumatologiju.

"Prema riječima dr Milorada Marana, dežurnog ljekara u ovoj klinici, pacijentu je medvjed prilikom napada otkinuo, odnosno amputirao lijevo stopalo i dio lijeve potkoljenice. Takođe, pacijent je zadobio ugrize od strane pomenute životinje na desnoj potkoljenici i desnoj podlaktici, kao i frakturu desne ruke. Odmah po prijemu operativno je zbrinut te je njegovo trenutno zdravstveno stanje stabilno", istakli su u UKC RS dodajući da pacijent ostaje na daljem bolničkom liječenju.


Tagovi

Napad medvjeda Novo Tomić Otkinuo nogu Usmrtio medvjeda Kotor Varoš Povrede


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

56


Glasova: 24

Da 42,9%

Glasova: 23

Ne 41,1%

Glasova: 9

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 16,1%

Pregled ankete

Pregled ankete