Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Protesti
  • 26.07.2022. 16:00

Bunt nezadovoljnih poljoprivrednika - u nedjelju protesti u cijeloj Srbiji

Naveli su da odbijaju podršku svih političkih partija i političara pojedinačno, jer kako kažu, protest nema političku notu

Foto: IZOPS
  • 96
  • 23
  • 0

Ministar poljoprivrede Branislav Nedimović se nedavno sastao sa predstavnicima Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije, gdje su iznijeli ministru svoje zahtjeve i dali rok za realizaciju od jedne sedmice. Sedam dana je prošlo, međutim iz Ministarstva poljoprivrede je danas uslijedio drugačiji odgovor od onoga što su očekivali iz udruženja.

"Ministarstvo poljoprivrede nas je usmeno, telefonski danas obavijestilo da ministar nije u mogućnosti da nam odgovori na sporna pitanja. Tako da je pređena crvena linija. Bez obzira na dalja postupanja ministarstva, upravni odbor donio je odluku da se organizuju protesti", kažu iz Inicijative za opstanak poljoprivrednika Srbije.

Proteste su prijavili na cijeloj teritoriji Republike Srbije i najavljeni su za nedjelju, 31. jula u 10 sati

Iz Udruženja su na svojoj Facebook grupi objavili i da će sutra, u srijedu, 27. jula biti sastanak u Gospođincima na "Avionskom krilu" sa početkom u 19 sati. Dodali su da je poželjno odazvati se u što većem broju kako bi se dogovorili oko koordinacije po opštinama, a vezano za proteste.

Također su naveli da odbijaju podršku svih političkih partija i političara pojedinačno, jer kako kažu, protest nema političku notu i on je izraz bunta nezadovoljnih poljoprivrednika.


Tagovi

Protest Branislav Nedimović Inicijativa za opstanak poljoprivrednika Srbije Sastanak


Autor

Đorđe Lalić

Više [+]

Zaljubljenik u poljoprivrednu mehanizaciju i pionir agrarnog novinarstva