Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Brexit
  • 19.08.2019. 18:30

Brexit bez dogovora uzrokovat će nestašice goriva, hrane i lijekova?

Sunday Times navodi da je dobio dokument sastavljen ovog mjeseca u uredu vlade pod šifriranim nazivom "Operacija Yellowhammer". Ovime bi Brexit bez dogovora mogao dovesti Veliku Britaniju u katastrofalni kolaps!

Foto: Depositphotos/Shigapov
  • 163
  • 4
  • 0

Velika Bitanija mogla bi se suočiti sa nestašicom goriva, hrane i lijekova ako napusti EU bez prelaznog sporazuma, a što će dovesti do zagušenja luka i postavljanja tvrde granice u Irskoj, navodi u nedjelju Sunday Times pozivajući se na klasificirano vladino izvješće koje je 'procurilo' do tog medija.

Sunday Times navodi da je dobio dokument sastavljen ovog mjeseca u uredu vlade pod šifriranim nazivom "Operacija Yellowhammer". Ovime bi Brexit bez dogovora mogao dovesti Veliku Britaniju u katastrofalni kolaps!

Navodi se i da 85% kamiona koji koriste glavni prelaz na La Manchu "neće biti spremni" za francusku carinu, što će značiti poremećaj rada u lukama i to će vjerovatno trajati oko tri mjeseca prije nego dođe do poboljšanja.

"Ovaj dosje predstavlja planove Vlade kako bi se izbjegao katastrofalan kolaps državne infrastrukture", piše Sunday Times.

Vlada također vjeruje da će tvrda granica između britanske provincije Sjeverne Irske i Republike biti vjerojatna, jer će se trenutni planovi za izbjegavanje široko rasprostranjenih provjera pokazati neodrživima, navodi The Times, komentirajući i da taj "osjetljivi" dokument daje najcjelovitiju procjenu spremnosti Velike Britanije za Brexit bez dogovora.

Dodaju i da je tu riječ o rizicima Brexita bez dogovora, te da su prognoze koje je izradio vladin ured najvjerojatniji "udari", a ne najgori scenarij za Veliku Britaniju.


Tagovi

Brexit Nestašica Velika Britanija Bez sporazuma Sunday Times Operacija Yellowhammer


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Da li u BIH nedjeljom i državnim praznicima zabraniti radove koji remete javni red i mir?

30


Glasova: 11

Da 36,7%

Glasova: 14

Ne 46,7%

Glasova: 5

Ne zanima me ni rad ni nedjelja 16,7%

Pregled ankete

Pregled ankete