Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uhvaćen na djelu
  • 07.02.2023. 11:30
  • Banjalučka regija, Republika Srpska, Gradiška

Braća premlatila lopova dok je krao svinje, pa svi završili u policiji

Prema lopovu, trojica braće nisu imali milosti, pa mu je nakon batinanja ukazana pomoć u Službi hitne pomoći Gradiška, dok su M.S., M.S. i V.S. uhapšeni.

Foto: Depositphotos/mironovm
  • 397
  • 93
  • 0

Gradiščanin koji je u više navrata krao svinje s farme u mjestu Brezik Laminci, jučer nije ni slutio da ovaj put neće uspjeti u svom naumu. No, pravdu su u svoje ruke uzela trojica braće, napravili sačekušu i zatekli lopova koji je iz uzgojnog boksa pokušao otuđiti svinju. 

Cijeli slučaj je prijavljen policiji u Gradišci, koja je dojavu dobila u noći s nedjelje na ponedjeljak, odnosno 6. februara u 01.50 sati. 

"Uviđaj na licu mjesta izvršili su policijski službenici kojom prilikom je utvrđeno da je lice S.G. iz Gradiške, pokušalo da iz uzgojnog boksa otuđi svinju, a u čemu su ga spriječila lica inicijala M.S., M.S. i V.S. svi iz Gradiške, koji su  upotrebom fizičke snage i podesnog predmeta oštetili putnički automobil vlasništvo S.G., te istom nanijeli tjelesne povrede", navode iz policije.

Krivične prijave zaradili i braća i lopov

Prema lopovu, trojica braće nisu imali milosti, pa mu je nakon batinanja ukazana pomoć u Službi hitne pomoći Gradiška, dok su M.S., M.S. i V.S. uhapšeni. 

"Daljim operativnim radom, policijski službenici došli su do saznanja da je lice S.G.  i u proteklom periodu počinilo krivično djelo teška krađa na način da je iz uzgojnog boksa navedene farme otuđilo više komada svinja", dodaju iz policije. 

O svemu je obaviješten i dežurni okružni javni tužilac OJT Banja Luka koji je naložio da se nakon preduzetih svih potrebnih mjera i radnji te dokumentiranja predmeta, protiv svih četvorice (lopova i braće) dostavi izvještaj za počinjena krivična djela.


Povezana stočna vrsta

Svinjogojstvo

Svinjogojstvo

Svinjogojstvo predstavlja granu stočarstva kojoj je cilj proizvodnja i snabdijevanje tržišta svinjskim mesom i drugim proizvodima. U današnje vrijeme posebna se pažnja posvećuje... Više [+]

Tagovi

Krađa svinja Lopov Policija Brezik Laminci Svinjogojstvo Farma


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.