Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Simpatična poruka
  • 23.01.2022. 16:30

Bolji marketing im ne treba: Internet bruji o etiketi vina iz Ljubuškog

Mnogi su mišljenja da je marketing tim odradio dobar posao, jer su mnogi korisnici, diljem svijeta, nakon objava na društvenim mrežama, poželjeli probati vino

Foto: Facebook/Skegro family winery
  • 410
  • 85
  • 1

Fotografija butelje vina iz Ljubuškog postala hit na Redditu, a potom i drugim društvenim mrežama zbog sadržaja na etiketi. Naime, na boci blatine Krš Crni vinarija porodice Škegro iz Ljubuškog, napisan je podatak o sunčanim satima u vinogradu, što je korisnicima bilo itekako zanimljivo - zbog poređenja koje je navedeno.

"Uz 2.300 sati sunčeve svjetlosti godišnje, naše je grožđe upilo više sunca negoli radnik u uredu za cijelog života", stoji uz ostale podatke na etiketi. Fotografiju je na Redditu objavio profil PlasticTone i to u potkategoriji “rijetke uvrede” odakle je ubrzo stigla i na naslovnicu.

"Šta su uredski radnici skrivili ovoj vinariji?", stoji u objavi na Redditu koju su u međuvremenu uklonilii iz kategorije "rijetke uvrede" jer je ustanovljeno da natpis na boci ne vrijeđa nikoga. Fotografija boce završila je i na drugim društvenim mrežama.

Ovaj korisnik Twittera mišljenja je da je marketing tim odradio dobar posao, odnosno dobar content marketing. Nakon popularnosti etikete na internetu, poželio je probati vino iz Ljubuškog, ali i posjetiti Bosnu i Hercegovinu. Naravno brzo je dobio i odgovor dobrodošlice. 

BiH vina osvojila devet srebrnih medalja na Decanteru 2021 - odakle dolaze najbolja?

Dok simpatični natpis na etiketi osvaja internet, ne treba zaboraviti činjenicu da su vina ove vinarije među najboljima u BiH, ali i šire. Na prošlogodišnjem 18. izdanju Decanter World Wine Awards, najvećeg svjetskog ocjenjivanja vina u Londonu, bijelo vino Krš Orange Žilavka, upravo vinarije porodice Škegro donijelo je srebrnu medalju BiH, jednu od devet koliko su ukupno osvojila bh. vina.

Nakon popularnosti na društvenim mrežama oglasili su se i iz vinarije. Oni su na svojoj zvaničnoj Facebook stranici podijelili jednu od objava u medijima uz natpis "Sunčan dan!".


Tagovi

Vino Vinarija Ljubuški Škegro Blatina Reddit Twitter


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Šta će prilagođavanje EU zakonodavstvu značiti za sektor mljekarstva BiH?

18

  • 26.03.2024. - 12.04.2024.

Glasova: 11

Katastrofu, propast ćemo! 61,1%

Glasova: 5

Prosperitet, bit će nam bolje 27,8%

Glasova: 1

Sve će biti isto 5,6%

Glasova: 1

Ne zanima me ni EU, ni mljekarstvo 5,6%

Pregled ankete

Pregled ankete

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]