Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Udruženje poslovnih žena
  • 06.04.2017. 08:00

Bira se autentični bh proizvod, prijavite se!

Udruženje poslovnih žena u Bosni i Hercegovini objavilo je konkurs za odabir autentičnog bh. proizvoda. Prijave su do 15. aprila!

Foto: Bigstockphoto/iko
  • 514
  • 40
  • 0

Udruženje poslovnih žena u Bosni i Hercegovini objavilo je konkurs za odabir autentičnog bh. proizvoda, putem kojeg će se podržati odabrane organizacije žena u procesu izrade i komercijalizacije odabranih proizvoda.

Podršku udruženju u realizaciji planiranih aktivnosti pružiće USAID/Sweden FARMA II i Jedinica za koordinaciju projekata (PCU) pri Federalnom ministarstvu poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva (u okviru realizacije IFAD-ovih projekata).

Ekonomsko osnaživanje žena

"Cilj konkursa je podstaći inovacije i kreativnost, te podržati stvaranje brendiranih i dobro upakovanih tradicionalnih, autothonih proizvoda, koji će bez problema naći svoje mjesto u odgovarajućim kanalima distribucije. Ovim projektom želimo ekonomski osnažiti žene u ruralnim područjima, prvenstveno kroz razvoj proizvoda sa dodatnom vrijednosti. Naše žene su vrijedne i već u kućnoj radinosti prave fantastične proizvode, te nam je namjera pomoći im da to pretvore u profitabilnu aktivnost", objasnila je Aida Zubčević, predsjednica Udruženja poslovnih žena u BiH.

Fokus ovog konkursa će biti na savjetovanju prijavljenih organizacija na temu komercijalizacije autentičnih proizvoda, kako bi žene u ruralnim područjima ostvarile konkretne ekonomske koristi od razvoja i plasmana takvih proizvoda. Pored planiranog mentoringa, predviđena je i podrška u razvoju kanala distribucije i promociji proizvoda, a najbolji proizvodi će dobiti i simbolične novčane nagrade.

Konkuriranje u tri kategorije

Ovaj konkurs oglašen je u tri kategorije:

  • Domaći poljoprivredni proizvod (mliječni proizvodi, džemovi, sokovi i sl.)
  • Prirodna kozmetika, ljekobilje i med
  • Tradicionalni ženski radovi (vez, pletenje, heklanje, tkanje)

Od aplikanata se traži da popune prijavni obrazac i dostave ga putem email-a info@upzbih.ba ili na adresu Jukićeva 70, Sarajevo, najkasnije do 15.04.2017. godine. Više detalja doznajte u tekstu konkursa, a prijavni obrazac pronađite u dokumentu ispod teksta.

Foto: Bigstockphoto/iko


Dokumenti


Tagovi

Konkurs Autohtoni bh proizvod Udruženje poslovnih žena


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.