Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Federalno ministarstvo poljoprivrede
  • 20.05.2017. 14:00

BiH konkurentna u mljekarstvu, povrtlarstvu i voćarstvu

Kako bi podržali strateška usmjerenja, resorno ministarstvo radi na izradi zakonodavnog okvira u skladu sa propisima EU.

Foto: fmpvs.gov.ba
  • 594
  • 39
  • 0

Predstavnici Federalnog ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva na čelu sa savjetnikom ministra Ervinom Bibanovićem sastali su se sa predstavnicima poljoprivrednih udruženja iz osam zemalja EU i predstavnicima Delegacije EU u BiH.

Razgovarano je o poljoprivrednim udruženjima u FBiH, mladim poljoprivrednicima, strateškom razvoju poljoprivrede, izvozu BH proizvoda s osvrtom na standarde EU u oblasti prehrambenih proizvoda, kao i zakonskoj regulativi u oblasti poljoprivrede, navode u Federalnom ministarstvu.

Savjetnik Ervin Bibanović istaknuo je svoje zadovoljstvo što je ovom posjetom izražena želja i zainteresiranost za integriranje poljoprivrede BiH u EU.

"Prema svim strateškim dokumentima i analizama međunarodnih organizacija, konkurentnost BiH poljoprivrede ogleda se u razvoju mljekarstva, povrtlarstva i voćarstva, posebice jagodastog i bobičastog voća gdje postižemo zavidne rezultate, kao i organske poljoprivrede. Kako bi podržali ova strateška usmjerenja, radimo na izradi zakonodavnog okvira u skladu sa propisima Europske unije", naglasio je Bibanović.

Zaključeno je kako u narednom periodu treba intenzivirati kontakte kako bi se unaprijedila suradnja i realizirali zajednički projekti.

Foto: fmpvs.gov.ba


Tagovi

Ervin Bibanović EU standardi Mljekarstvo Povrtlarstvo Voćarstvo


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.