Pretraga tekstova
Polaznici škole mogu biti svi koji žele obaviti kvalitetnu rezidbu u svom vrtu, vinogradu ili voćnjaku, ali i oni koji se istim poslovima žele baviti na većim površinama, odnosno oni koji rezidbu vrše na plantažama.
Federalni agromediteranski zavod iz Mostara i u novoj godini nastavlja sa svojim aktivnostima, pa će tako deveti put zaredom biti organizirana "Zimska škola rezidbe vinove loze i voćaka".
Škola je besplatna i namijenjena svima koji žele znati kako na kvalitetan način obaviti rezidbu vinove loze ili voćnih vrsta kao što su: masline, šipci, smokve, jabuke i trešnje.
Polaznici škole mogu biti svi koji žele obaviti kvalitetnu rezidbu u svom vrtu, vinogradu ili voćnjaku, ali i oni koji se istim poslovima žele baviti na većim površinama, odnosno oni koji rezidbu vrše na plantažama.
"Škola je kao i dosadašnjih godina besplatna, odvijat će se u dva dijela, teorijskom i praktičnom, a polaznici će biti upoznati s općim principima rezidbe, rezidbom vinograda vinskih i stolnih sorti, kao i principima rezidbe voćaka", kažu u Zavodu.
Praktični dio nastave će se odraditi na lokalitetu Buna na kojem se nalazi eksperimentalni poligon, kojeg čine vinograd, voćnjak i maslinik.
Zainteresirani polaznici koji žele sudjelovati u ovoj školi mogu se prijaviti u periodu do 31. siječnja 2020. godine u Federalni agromediteranski zavod, Ulica Biskupa Čule 10, ili pak prijavu izvršiti telefonski na sljedeće brojeve: 036/335-054, 036/335-053 i 036/335-060.
Nakon završenog školovanja polaznicima će biti uručena Priznanja o sudjelovanju.
Ovom prilikom još se jednom pozivaju svi zainteresirani uzgajivači vinove loze i voćaka kao i hobisti da se prijave te nakon završetka škole budu bogatiji za nova i poučna iskustva.
O datumu održavanja teorijskog i praktičnog dijela škole rezidbe će te biti upoznati nakon završetaka prijavnog roka kandidata, telefonskim putem.
Tagovi
Škola rezidbe Besplatna škola Federalni agromediteranski zavod Rezidba voćaka
Autorica
Više [+]
Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu.
Trenutno nema komentara. Budi prvi i komentiraj!
Jedan od načina đubrenja, samo gdje ce ici gredica i sigurno znamo da sve ide nadohvat korijena biljke, inače u pitanju je ovčije đubrivo