Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Farmland
  • 21.03.2018. 10:30

Banke počele rasprodaju Farmlanda, porezna se ne može naplatiti?

Na nekretninama Farmlanda već postoje upisane hipoteke banaka, što naplatu poreznog duga iz nekretnina čini neizvjesnijom, rekli su u Poreznoj upravi RS.

Foto: Pixabay/marcosinaciomarcondes
  • 286
  • 24
  • 0

Dospjele neizmirene obveze propale govedarske farme Farmland iz Nove Topole prema Poreznoj upravi RS (PURS) trenutno iznose 3,9 milijuna KM, a u PURS priznaju da je naplata duga neizvjesna.

U međuvremenu, banke su već počele s rasprodajom imovine tvrtki povezanih s Farmlandom, navodi Capital.ba. Farmlandu, čiji je vlasnik Dragan Vasiljević, još od 2016. godine blokirani su računi zbog neizmirenih obveza, a od dugo najavljivane prodaje tvrtke kineskim partnerima dosad nije bilo ništa, pa je i naplata milijunskih potraživanja krajnje upitna. 

Država ulupala milione, ostali samo dugovi

"PURS je donio privremeni zaključak o osiguranju kojim se zabranjuje raspolaganje pokretnom i nepokretnom imovinom u vlasništvu Farmlanda. Taj zaključak dostavljen je Republičkoj upravi za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIP) s ciljem upisa zabilježbe u odgovarajuće registre nekretnina", navode u Porezoj upravi. Dodaju i da su na temelju rješenja o prisilnoj naplati, u kolovozu 2017. godine uputili RUGIP-u zahtjev za uspostavljanje zakonske hipoteke nad nepokretnom imovinom poreznog dužnika, ali da još uvijek nisu dobili rješenje RUGIP-a da je hipoteka i uspostavljena.

"Prema informacijama koje je RUGIP dostavio, na nekretninama Farmlanda već postoje upisane hipoteke banaka, što naplatu poreznog duga iz nekretnina čini neizvjesnijom", rekli su u PURS-u. 

Porezna uprava RS nije uspjela naplatiti 296.868 KM od druge tvrke u Vasiljevićevom vlasništvu, čiju je imovinu nedavno prodala UniCredit banka koja je pokrenula izvršni postupak protiv tvrtke Farmland Foods jer nije mogla otplaćivati kredit od 2,5 mil. KM. Na dražbi u februaru nekretnine Farmland Foodsa, procijenjene na 4,5 milijuna KM, prodane su za samo 1,5 milijuna KM tvrtki Vita Land iz Gradiške. 

 


Tagovi

Farmland Nova Topola Dragan Vasiljević


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U nekim hladnijim krajevima BiH se još sije krompir...