Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.
  • Registar
  • 06.05.2016. 10:00

Ažurirajte podatke o gazdinstvu do 15. maja

Upisom i ažuriranjem podataka u Registru poljoprivrednici ostvaruju pravo na korištenje novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela, navode iz Ministarstva RS.

Foto: Pixabay
  • 163
  • 7
  • 0

Rok za ažuriranje podataka u Registru poljoprivrednih gazdinstava i Registru korisnika podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede i sela u Republici Srpskoj, ističe 15. maja, stoji u saopštenju Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede RS. Upisom i ažuriranjem podataka u Registru poljoprivrednici ostvaruju pravo na korištenje novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela, te zbog toga iz Ministarstva apelujU na sve poljoprivrednike da što prije ažuriraju podatke o svojim gazdinstvima u APIF-u.

Poljoprivredna gazdinstva upisana u Registar gazdinstava svake godine, od 1. januara do 15. maja, obavezno prijavljuju nadležnoj organizacionoj jedinici APIF-a podatke o:

  • načinu korišćenja registrovanog zemljišnog posjeda, tj. podatke o zasijanim, odnosno zasađenim poljoprivrednim kulturama na registrovanom poljoprivrednom zemljištu i
  • vrstama i trenutnom brojnom stanju stočnog fonda.

Ovo propisuje Uredba o upisu u Registar, a upis i vođenje registra obavlja Agencija za posredničke, informatičke i finansijske usluge (APIF). Upis u Registar gazdinstava ili u Registar korisnika dobrovoljan je i besplatan. Porodično gazdinstvo upisuje se u Registar gazdinstava kao komercijalno ili kao nekomercijalno gazdinstvo.

Foto: Pixabay


Tagovi

Registar Poljoprivredna gazdinstva Podsticaji Republika Srpska


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Trebali BiH jedinstveno ministarstvo poljoprivrede?

133


Glasova: 95

Da 71,4%

Glasova: 25

Ne 18,8%

Glasova: 13

Zaboli me za ministarstvo 9,8%

Pregled ankete

Pregled ankete