Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Divlji konji na cesti
  • 21.12.2017. 19:00

Autom naletio na divljeg konja

Na automobilu je pričinjena veća materijalna šteta, a divlji konj je uginuo. Ovo nije prva takva nesreća pa, prolazite li tim dijelom, budite na velikom oprezu!

Foto: Facebook/Konji na Bilima
  • 2.581
  • 188
  • 0

Na prijevoju Borova glava, na magistralnom pravcu Livno - Šujica, u utorak je došlo do prometne nezgode u kojoj su sudjelovali osobni automobil i divlji konji.

Iz MUP-a HB županije kažu da se prometna nezgoda dogodila oko 20 sati kada je osoba inicijala R.D., iz Istočnog Sarajeva, automobilom marke "Passat" naletjela na divljeg konja, doznaje livnoonline.

Na automobilu je pričinjena veća materijalna šteta, a divlji konj je uginuo. Ovo nije prva takva nesreća pa, prolazite li tim dijelom, budite na velikom oprezu!

Borova glava se nalazii na nadmorskoj visini od 1288 metara. Preko prijevoja vodi magistralna cesta M-16 između Kupresa i Livna. Tijekom cijele godine, ali posebice tijekom zimskih mjeseci uz prometnicu se često mogu vidjeti livanjski divlji konji koji tu dolaze radi soli koja se posipa po kolniku. Zbog toga su na ovom području česte prometne nesreće.

Ljetos smo pisali o divljim konjima na Bilima, kojima je prijetila žeđ.

Spasili divlje konje od žeđi

Već onda su se ljudi koji brinu o tome da divlji konji imaju vode i hrane, pripremali za zimski period te počeli nositi hranu u hranilicu kako bi se konji navikli svakodnevno ju posjećivati. U ovom periodu im hranu nose barem tri puta tjednno, naglašavaju na FB stranici Konji na Bilima.

Foto: Facebook/Konji na Bilima


Tagovi

Borova glava Divlji konji na cesti Konji na Bilima


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.