Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Investicije
  • 14.09.2019. 12:00

Arapi će investirati u proizvodnju stočne hrane i turizam u BiH?

BiH je odabrana kao jedna od mogućih destinacija za investiranje, posebno u oblast proizvodnje stočne hrane i turizma.

Foto: Bigstockphoto/ahavelaar
  • 195
  • 24
  • 0

Delegacija privrednika iz Ujedinjenih Arapskih Emirata i Omana predvođena Sheikom Mussallimom Bin Salemom Bin Hamamom, vlasnikom kompanije Bin Ham Group, posjetila je Agenciju za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) kako bi se upoznala o uvjetima i prilikama za investiranje u BiH.

Kompanija Bin Ham Group osnovana je prije 43 godine, posluje u oblasti naftne industrije, energetike, elektronike i mehanike, građevinske industrije, kao i poljoprivrede i turizma. S obzirom da planira širiti djelatnost u inostranstvu, BiH je odabrana kao jedna od mogućih destinacija za investiranje, posebno u oblast proizvodnje stočne hrane i turizma.

Ovo je prva posjeta te delegacije BiH, a dobrodošlicu im je zaželio direktor Gordan Milinić, ističući da su investicije iz UAE dobrodošle u BiH.

Kako bi stekli bolju sliku o poslovnim prilikama u BiH, održana je prezentacija o mogućnostima ulaganja s osvrtom na poslovni ambijent, prednosti ulaganja u BiH, atraktivnih sektora poput turizma, energetike, metalo-prerade, poljoprivrede i proizvodnje hrane, tekstilne industrije i ICT sektora.

Govoreći o stranim ulaganjima u BiH, istaknuto je da UAE zauzimaju 15. mjesto na listi stranih investitora, s uloženih 102 miliona eura, te da su najznačajniji investitori Zeraa Investment, Emirates d.o.o. i BBI.

Investitor su također informirani o koracima i uvjetima za pokretanje privredne djelatnosti i osnivanje kompanije, uvjetima privređivanja, statusu stranih investitora, itd, saopćeno je iz FIPA-e.


Tagovi

Bin Ham Group Investicije Ulaganje Stočna hrana Turizam


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]