Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poticaji ZE-DO kantona
  • 31.05.2017. 12:00

Aktuelni poticaji poljoprivrednoj proizvodnji ZE-DO kantona

Polovinom mjeseca maja Vlada ZE-DO kantona usvojila je zaključak Programa utroška sredstava iz Budžeta za poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji tekuće 2017. godine.

  • 1.000
  • 60
  • 0

Rijetki su poljoprivrednici u BiH koji mogu održati ili unaprijediti svoju proizvodnju bez pomoći države i poticaja. Dugovanja od prethodnih godina, zakašnjele tranše isplate, smanjene kvote za isplatu, je nešto na što su se već poljoprivrednici navikli. Stoga svaki poticaj ili pomoć kad god, dobro dođe.

Nakon usvojeneog i objavljenog Programa poticaja sa federalnog nivoa, slijede poticaji resornih kantonalnih ministarstava. Polovinom mjeseca maja Vlada ZE-DO kantona usvojila je zaključak Programa utroška sredstava iz Budžeta za poticaje u poljoprivrednoj proizvodnji tekuće 2017. godine. Nosilac Programa utroška sredstava je Ministarstvo za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu ZE-DO kantona, a ukupno je predviđeno 2.500.000,00 KM.

Objavljeno uputstvo

Nakon objavljenog Programa utroška sredstava za poticaj poljoprivrednoj proizvodnji za 2017. godinu ZE-DO kantona, resorno ministarstvo je objavilo i uputstvo o poticanju poljoprivredne proizvodnje. Uputstvom je jasno definisano koje uslove moraju ispunjavati fizička i pravna lica, koje opće odredbe moraju ispunjavati te koja vrsta i obim proizvodnje je definisan Programom poticaja.

Više informacija potražite ovdje.


Tagovi

Poljoprivrednici Poticaj Isplata ZE-DO kanton Ministarstvo Uputstvo


Autor

Adi Pašalić

Više [+]

Magistar Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta u Sarajevu sa specijalizacijom na odsjeku Tehnologija uzgoja životinja. Autor je dva samostalna razvojna projekta i jednog istraživačkog rada iz područja mljekarstva. Najviše ga zanimaju teme iz područja uzgojno selekcijskog rada i farmerskog poslovanja.