Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kongres o pčelarstvu
  • 16.07.2016. 17:00

U Tuzli održan prvi Kongres o pčelarstvu!

Kongres je okupio više od stotinu učesnika, a svoje naučne radove iz pčelarstva izložilo je oko 30 eminentnih profesora s univerziteta iz BiH i okruženja.

Foto: macondo/bigstockphoto.com
  • 860
  • 42
  • 0

Održan je Prvi kongres o pčelarstvu i pčelinjim proizvodima na Tehnološkom fakultetu Univeziteta u Tuzli. Kongres je okupio više od stotinu učesnika, a svoje naučne radove iz pčelarstva izložilo je oko 30 eminentnih profesora s univerziteta iz BiH i okruženja, piše bh pčelar.

Kongres je nastao kao rezultat dugogodišnje saradnje između Tehnološkog fakulteta iz Tuzle, Prehrambeno tehnološkog fakulteta iz Osijeka te još nekoliko eminentnih istitucija i pčelarskih udruženja i saveza iz okruženja.

Kongres je okupio više od stotinu učesnika, a svoje naučne radove iz pčelarstva izložilo je oko 30 eminentnih profesora s univerziteta iz BiH i okruženja.

Radovi na Kongresu su fokisirani na područje primjene savremenih tehnologija u pčelarstvu, ali i na hemiju i tehnologiju pčelinjih proizvoda. Pri tome se uzima u obzir da se pčelarstvo temelji na nizu naučnih i stručnih disciplina počev od biologije, zoologije, genetike, hemije, biohemije, molekularne biologije, ali se oslanja i na ostale discipline kao što su agronomija, prehrambena tehnologija, farmacija, tradicionalna i konvencionalna medicina, informatika, ekonomija i druge, kaže prof. dr. Midhat Jašić sa Tehnološkog fakulteta u Tuzli koji je najzaslužniji za organiziranje ovog kongresa.

Izlagači su bili podijeljeni u dvije grupe a Kongres je trajao od 11 do 16 h. Svi su izazili sreću zbog prisustvovanju Kongresu, posebno su izrazili zadovoljstvo i zahvalu prisutni pčelari koji su se složili da će ovo koristiti najviše njima. U nauci su našli podršku i nadaju se da će je dobiti i od svih ostalih koji mogu doprinijeti što boljem razvoju pčelarstva u BiH.

Foto: macondo/bigstockphoto.com


Tagovi

Pčelari Kongres Tuzla Naučnici Saradnja

Izdvojeni tekstovi

KLUB

U mirovini su, ali ne miruju..😊 Ana i Slavko su obnovili stari mlin, napravili mini muzej, kućice za najam i zasadili nasade žitarica, voća i povrća od kojih prave različite proizvode. Sve su to zaokružili u jednu lijepu priču koja privlač... Više [+]