AgroKlub.ba

\

Pčelarstvo

Dobrodošli na AgroKlub.ba!


Zaboravljena lozinka?
Novi korisnik - Registracija!

Gdje se nalazim? AgroKlub.ba » Pčelarstvo » U aprilu kreće projekt "Pčela radost života"

U aprilu kreće projekt "Pčela radost života"

Ministarstvo poljoprivrede RS

U aprilu kreće projekt "Pčela radost života"

Datum: 17.03.2017. 10:00

Kategorija:

Pčelarstvo

Projekt uključivanja invalida u pčelarstvo pod nazivom "Pčela radost života", Ministarstvo poljoprivrede RS realizovat će u aprilu.

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske u aprilu će realizovati projekt uključivanja invalida u pčelarstvo pod nazivom "Pčela radost života".

Kako bi stekli dodatna znanja iz ove oblasti predstavnici Ministarstva boravili su protekle sedmice u Sloveniji gdje su prisustvovali Osnivanju prvog Saveza paraplegičara u Sloveniji, Pčelarska sekcija Ljubljana, koji djeluje pod pokroviteljstvom Pčelarskog saveza Slovenije (ČZS).

"Bila je velika čast i zadovoljstvo boraviti na ovom skupu na poziv organizatora sekcije Andreja Severa, gdje su bili mnogi visoki gosti, između ostalih predsjednik Apimondije Philip Mc Cabe, bivši premijer Slovenije, a sada Europarlamentarac Alojz Peterle, predstavnik ČZS Aleš Rodman, Pavel Zdešar, veliki stručnjak u pčelarstvu, koji je predstavio svoju košnicu prilagođenu invalidima za rad na pčelinjaku i održao odlično predavanje, jedan od najvećih stručnjaka za selekciju matica u regiji Jože Sever i mnogi drugi", rekla je predstavnica Ministarstva Duška Slijepac.

Foto: Pixabay/DebraBolding

Broj pregleda članka: 496; Uspješnost članka: 43.8

Tagovi: Pčelarstvo, Invalidi, Radost života

Ključne riječi članka: u, aprilu, krece, projekt, pcela, radost, zivota, pčela radost života


Željka Rački-Kristić

Svi tekstovi autora

Autorica Željka Rački-Kristić

Željka je diplomirani agronom sa dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede!