Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kontrola meda
  • 08.09.2018. 14:00

Provodit će se analiza i pojačati kontrola kvaliteta meda u RS

U narednom periodu bitno je podići svijest o dobroj proizvođačkoj praksi, te raditi na promociji ovih praksi u pčelarstvu.

Foto: Pixabay/pajala
  • 466
  • 29
  • 0

U Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske održan je sastanak koji je za temu imao proizvodnju i promet meda, te sve češća pojava patvorenog meda na tržištu Republike Srpske.

Na sastanku kojem su, osim predstavnika Ministarstva, prisustvovali i predstavnici Inspektorata Republike Srpske, Veterinarskog instituta "Dr Vaso Butozan", Saveza udruženja pčelara Republike Srpske, Jedinice za koordinaciju poljoprivrednih projekata i USAID-Farma 2 projekta, zaključeno je da se u narednom periodu sprovede analiza kvaliteta meda u Republici Srpskoj, te da se pojačaju inspekcijske kontrole kvaliteta meda, kako u maloprodajnim objektima, tako i kod proizvođača.

Zaključak sastanka je i da se u narednom periodu radi na kontroli kvaliteta meda i zdravstvenom stanju pčelinjih društava. Takođe, u narednom periodu bitno je podići svijest o dobroj proizvođačkoj praksi, te raditi na promociji ovih praksi u pčelarstvu.


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske djelatnosti pa su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mjesta na kojima se nalaze pčela su... Više [+]

Tagovi

Pčelarstvo Med Kontrola Republika Srpska


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.