Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Proizvodnja meda
  • 13.06.2016. 15:00

Pčele treba voljeti, ne samo gledati korist

Islam Haznedarević iz Bugojna pčelarstvom se bavi od 1989., a ljubav je tolika da mu tijelo često prekrije cijeli roj pčela.

Foto: bhpcelar.com
  • 1.052
  • 50
  • 0

Ovisno o vašem organizmu, ubod pčele može proizvesti bol i nelagodu, ali i tešku alergijsku reakciju kada je hitno potrebna liječnička pomoć. No, ima i onih kojima pčele ne smetaju. Čak ni kada im je cijelo tijelo prekriveno njima! Jedan od takvih je pčelar Islam Haznedarević iz Bugojna (58) koji se pčelarstvom bavi još od 1989. godine.

Kako je - prekriven rojem pčela, ispričao za bhpcelar.com, Islam je svoje prve pčele našao u drvetu dok je na vrelu pio vodu. Pčelarstvom se otad bavi i cijela porodica. Raspolažu sa 120 pčelinjih zajednica, a bave se i proizvodnjom meda, matične mliječi, polena, propolisa..

"Pčelarstvo je jedno lijepo zanimanje kod kojeg ne treba gledati samo materijalnu korist već je potrebno i voliti pčelu", rekao im je Islam čiji med je poznat u regionu i koji razmišlja o izvozu proizvoda svojih pčela.

Foto: bhpcelar.com


Tagovi

Pčele Roj na tijelu Islam Haznedarević Bugojno


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.