• Donacija košnica
  • 23.06.2019. 14:00
  • Zvornik

Pčelaru Draganu Birčakoviću, invalidu rada, donirano 10 košnica

Draganu je sada pčelarstvo glavni izvor prihoda, a nada se da će mu ova donacija olakšati rad i ovogodišnje minuse.

Foto: Depositphotos/Ikonoklast
  • 169
  • 24
  • 0

Dragan Birčaković iz Grbavaca, pčelar je i invalid rada. Njega, kao i brojne druge pčelare, zadesile su brojne nepovoljne vremenske prilike koje su im umanjile prinose u Zvorniku. Kako bi mu pomogli, Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje invalida Srpske odlučilo je da mu donira deset košnica.

Draganu je sada pčelarstvo glavni izvor prihoda, nakon što je više od sedam godina radio u lozničkoj "Viskozi" i zvorničkom preduzeću "Dekor", a zbog zdravstvenih problema od toga je morao odustati.

Nada se dobrim godinama i prinosima

Donacija od deset košnica resornog Republičkog fonda će mu olakšati rad i ovogodišnje minuse, a ujedno, kako kaže, znak je da nije zaboravljen: "Mnogo će mi pomoći ova donacija od deset košnica. Nadam se i dobrim godinama i prinosima. Uglavnom, biće lakše za život".

Radenko Јosipović, predsjednik Saveza invalida rada Zvornik, ističe da je razlog zašto je njemu uručena pomoć jer se radi o invalidu rada, što je ostao bez posla i nema nikakvih drugih primanja. I inače slabo zdravlje i mala primanja dva su najveća problema ovih kategorija stanovništva. U zvorničkom Savezu invalida rada trude se da im pomognu onoliko koliko su u mogućnosti, piše RTRS.


Tagovi

Pčelar Dragan Birčaković Donacija košnica Republički fond


Autorica

Karolina Rastija

Karolina Rastija

Karolina je magistrica agroekonomike sa iskustvom u poljoprivredi, a svoje znanje i savjete dijeli i sa čitateljima Agrokluba!

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi