Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštita pčela
  • 09.12.2016. 18:00

Muralima do svijesti - izumru li pčele, nema ni nas

Na zabrinjavajuću situaciju s pčelama, umjetnik Matthew Willey odgovara muralima. Plan mu je nacrtati 50.000 pčela na 100 murala diljem svijeta!

  • 3.021
  • 150
  • 0

Izumru li pčele, nema ni nas, kaže umjetnik Matthew Willey, koji na zabrinjavajuću situaciju s pčelama upozorava muralima! Cilj mu je naslikati 50.000 pčela - što je idealan broj za zdravu košnicu, na 100 murala zgradama diljem svijeta, piše modernfarmer.

Od 2015. kada je taj umjetnik iz Ashevillea u Sjevernoj Karolini pokrenuo kampanju "The Good of the Hive" (Dobro košnice), završio je osam murala s 1.100 naslikanih pčela. Willey se zainteresirao za oprašivače prije osam godina, nakon što je u svom studiju gledao kako pčela polako umire. Bolesne pčele, naučio je, instinktivno napuštaju košnicu kako ne bi zarazile druge odnosno da bi osigurale opstanak svoje kolonije. Ohrabren tim nesebičnim činom, taj se 47-godišnjak odlučio posvetiti kampanji zaštite pčela.

"Želim ta mala, neshvaćena bića naslikati uistinu velikima kako bi ljudi shvatili da je njihov broj značajno smanjen, ali i shvatiti koliki je njihov značaj. Svi trebaju znati što se događa s pčelama", zaključio je.

Sve o kampanji možete doznati na njegovoj stranici thegoodofthehive.com.


Tagovi

Pčele Kampanja Mural Matthew Willey


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirani agronom s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub i donosi najnovije vijesti iz svijeta poljoprivrede.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P