"Da bi med koji konzumiramo bio prirodan i kvalitetan potrebno je dobro poznavati i voljeti ovu granu poljoprivrede, a ne samo težiti zaradi", rekao je pčelar Šefkija Džiho.
Ekološka očuvanost Bosne i Hercegovine te zemljopisni položaj omogućuju pčelarima proizvodnju kvalitetnog meda. Kontinentalna klima i planinski teren povoljni su za izradu proizvoda od kestena, bagrema, vrijeska i kadulje.
Prema riječima dugogodišnjeg pčelara Šefkije Džihe, bitno je iskoristiti ljetne dane kako bi se dobile velike količine meda.
"Da bi med koji konzumiramo bio prirodan i kvalitetan potrebno je dobro poznavati i voljeti ovu granu poljoprivrede, a ne samo težiti zaradi. Treba i paziti na zdravlje pčela te voditi brigu o njihovoj zaštiti, od korištenja vode do načina prehrane", istaknuo je Džiho.
Zelene grane/Raf Production za N1, novinarka: Lana Fazlić, snimatelj: Mirza Hodžić, montažer: Amel Begić
Povezana stočna vrsta
Pčelarstvo je specifična grana ljudske djelatnosti pa su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mjesta na kojima se nalaze pčela su... Više [+]
Tagovi
Partner
Palmira Toljatija 5,
11070 Novi Beograd,
Srbija
tel: +381 (0) 11 78 52 771,
e-mail: office@rafproduction.rs
web: http://www.rafproduction.rs/