• Pčelinji proizvodi
  • 07.01.2020. 18:00
  • Unsko-sanski kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Cazin

Korisno predavanje o apiterapiji - ljekovitosti pčelinjih proizvoda

Stručno predavanje pod nazivom "Apiterapija - zdravlje i sreća" vodit će fitoterapeut i apiterapeut Šefik Rošić nakon čega će uslijediti diskusija i pitanja.

Foto: Pixabay/RPN
  • 358
  • 26
  • 0

Poljoprivredni zavod Unsko-sanskog kantona u saradnji sa Udruženjem Kesten Cazin i Gradom Cazin već krajem ove sedmice nastavlja sa zimskim ciklusom predavanja.

Tema o kojoj će biti riječ je ljekovitost pčelinjih proizvoda, pa je u interesu i pčelara i građana, potrošača pčelinjih proizvoda, da prisustvuju ovom predavanju, koje će se održati u petak, 10. januara 2020. godine, u 15:00 sati u prostorijama Kulturnog centra Cazin.

Stručno predavanje pod nazivom "Apiterapija - zdravlje i sreća" vodit će fitoterapeut i apiterapeut Šefik Rošić nakon čega će uslijediti diskusija i pitanja. 

Istraživanja su pokazala da su pčelinji proizvodi lijek za srce, dok med djeluje na snagu srčanog mišića kao hrana i lijek.

Apiterapija - prirodni lijek za krvožilni sustav

Podsjetimo i na pčelara Husniju Nuhanovića i njegovog sina Armina koji imaju apikomoru na području Bihaća. No, upozoravaju kako početnici koji nisu savladali ni osnove pčelarstva pokušavaju da krenu sa apinihalacijama što može imati velike posljedice. 

Zbog toga je važno što više prisustvovati ovakvim predavanjima kako bi što ozbiljnije pristupili apiterapiji. 


Tagovi

Ljekovitost Pčelinji proizvodi Apiterapija Šefik Rošić Predavanje Cazin


Autorica

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.