Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izrada košnica
  • 04.07.2018. 07:30

Izrađuju košnice i sve prodaju na zapadno-evorpskom tržištu

Proizvođači košnica u protekloj godini ostvarili su izvoz od 2 miliona 170 hiljada maraka što je veoma značajno za Novi Grad.

Foto: Pixabay/mtajmr
  • 1.072
  • 25
  • 0

Porodično preduzeće "Apis" iz Ravnica već trinaest godina proizvodi košnice i opremu za pčelarstvo, a sve proizvode izvoze na zapadno-evropsko tržište.

"Možemo se pohvaliti činjenicom da u toku postojanja našeg porodičnog preduzeća nismo imali nijednu reklamaciju. To su stalni kupci koji su zadovoljni", priča Ljubomir Kovačević, predstavnik preduzeća "Apis", navodi RTRS

Nekoliko stotina metara dalje djeluje i preduzeće "Melifera" koje isto tako izrađuje košnice. Koliko su uspješni potvrđuje činjenica da su za ovu godinu, pa čak i početak naredne, ugovorili poslove. "Deseta je godina kako radimo. Imamo dobru ekipu radnika. Materijal je solidan i onda nije problem kvalitet. Taj ciklus proizvodnje smo dobro zaokružili", kaže Stevo Kovačević, predstavnik preduzeća "Melifera".

Uspješno poslovanje preduzeća dobro je i za zaposlene. "Plata je redovna što je najbitnije, obaveze su sve plaćene. Sve je uredu što se toga tiče i naravno da možemo reći da nam je dobro", navodi radnik "Apisa", Nemanja Vukić.

Sedam preduzeća izrađuje košnice

U Novom Gradu registrovano je sedam privrednih društava koja se bave izradom košnica. Zapošljavaju ukupno 55 radnika.

"Za nas je značajno da imamo određeni broj samostalnih zanatskih radnji koje se bave ovom djelatnošću i koje se pripremaju da se registruju kao privredna društva i na taj način mogu da učestvuju u ovom izvozu", istakao je Miroslav Drljača, načelnik opštine Novi Grad.

Proizvođači košnica u protekloj godini ostvarili su izvoz od 2 miliona 170 hiljada maraka što je veoma značajno za Novi Grad.


Tagovi

Izrada košnica Košnice Izvoz Apis Melifera Novi Grad


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.