Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Hrana za pčele
  • 13.08.2018. 18:30

Hercegovačke "pogače" za pčele osvojile zemlje diljem Evrope

Osnovna filozofija ove kompanije je da sastav njihovih proizvoda bude što više prirodniji, a u šta su se do sada mogli uvjeriti svi pčelari koji su kupovali njihove proizvode.

Foto: Pixabay/ch_ch
  • 1.448
  • 57
  • 0

Njihovi proizvodi danas su prisutni na policama specijalizovanih radnji u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Sloveniji, Albaniji, Turskoj, Makedoniji, Bugarskoj, Španiji i Francuskoj, a od ove godine i na tržištu Njemačke i Poljske. Radi se o proizvodima firme "BKV group" iz Trebinja koja proizvodi hranu za pčele na bazi ekstrakta bilja i eteričnih ulja.

Vlasnica preduzeća, Gospava Baković kaže kako se hrana za pčele proizvodi sa najmodernijom tehnološkom opremom koja se može naći u svijetu.

"Ideja je bila da se u hranu za pčele ugrade najkvalitetniji ekstrakti i eterična ulja iz ljekovitog hercegovačkog bilja i da se pčelama na taj način ponude najkvalitetniji proizvodi za njihovu ishranu", istakla je Bakovićeva za "Glas Srpske" navodeći da se godišnja proizvodnja kreće oko 1.000 tona, od čega se čak 95% izveze na inostrana tržišta.

Najbolje sirovine i inovativna receptura

Osnovna filozofija ove kompanije je da sastav njihovih proizvoda bude što više prirodniji, a u šta su se do sada mogli uvjeriti svi pčelari koji su kupovali njihove proizvode.

"Naša istraživanja i praktična iskustva sa pčelinjaka izrasla su u jedinstveno iskustvo, koje je utkano u svaki proizvod. Sa najboljim sirovinama i inovativnim recepturama, koje se razvijaju i testiraju na pčelinjacima i u laboratorijama, BKV brine o standardu kvaliteta koji je jedinstven u svijetu visokokvalitetne prihrane pčela. Upravo ova kombinacija višegodišnjeg iskustva, znanja i kvaliteta čine naše "pogače" i invertne sirupe nezamjenjivim preparatom svakog pčelara", navela je ova Trebinjka.

Planiraju otkupljivati med iz BiH pa ga izvoziti 

"BKV group" u septembru ove godine planira da instalira i najmoderniju opremu za otkup i pakovanje meda, te da otkupljuju med iz Republike Srpske i BiH i prodaju ga, kako na domaćem tako i inostranom tržištu.

"Prodavali bismo ga našim redovnim kupcima u Evropskoj uniji, a naš krajnji cilj je da dođemo u fazu kada ćemo moći otkupljivati sve količine meda koje budu u ponudi na tržištu BiH, jer med koji proizvedu naši pčelari je vrhunskog kvaliteta i on uvijek može naći svoj put ka zahtjevnom evropskom tržištu", istakla je Bakovićeva.

Autor: Veljko Zeljković/Glas Srpske


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske djelatnosti pa su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mjesta na kojima se nalaze pčela su... Više [+]

Tagovi

Pogača Hrana za pčele BKV group Trebinje Izvoz Med Pčelarstvo

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Nišićka visoravan (BiH), zadnjih godina poznata i po uzgoju heljde, procjenjuje se da je ovdje heljdom zasijano više od 1.000 dunuma zemljišta. Heljda uspijeva na visokim nadmorskim visinama, te je Nišićka visoravan, po svojim uslovima, ide... Više [+]