Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pčelinja društva
  • 24.05.2018. 14:30

Do poticaja obilježavanjem pojedinačnih pčelinjih društava

Obilježavanjem pčelinjih društava na području Hercegbosanske županije dobiva se realno brojno stanje pčelinjih društava, te se na taj način ova oblast stavlja pod kontrolu državnog sustava, napose poticaja.

Foto: Pixabay/Dieter_G
  • 974
  • 52
  • 0

Vlada Hercegbosanske županije na svojoj je posljednjoj, 40. sjednici donijela Odluku o dopunama Odluke o držanju pčela. Razlozi za donošenje ove Odluke temelje se na činjenici da postojeća Odluka o držanju pčela nije regulirala mogućnost obilježavanja pojedinačnih pčelinjih društava. 

Naime, obilježavanjem pčelinjih društava na području Hercegbosanske županije dobiva se realno brojno stanje pčelinjih društava, te se na taj način ova oblast stavlja pod kontrolu državnog sustava, napose poticaja.

Podsjetimo, krajem aprila na nivou Federacije BiH donešen je Pravilnik o pčelarstvu kako bi se stvorile pretpostavke za značajniji razvoj pčelarstva i što potpunije iskorištavanje povoljnih uslova za razvoj pčelarstva u FBiH. 

Donijeli Pravilnik o pčelarstvu, žele povećati pčelinje zajednice i educirati pčelare

Također, Federalna vlada usvojila je 58.200.000 KM vrijedan Program utroška s kriterijima raspodjele sredstava poticaja za poljoprivredu, u sklopu kojega će se za animalnu proizvodnju izdvojiti 43.435.000 KM.


Povezana stočna vrsta

Pčelarstvo

Pčelarstvo

Pčelarstvo je specifična grana ljudske djelatnosti pa su interes i ljubav prema pčelama rašireni u svim dobnim i obrazovnim slojevima društva. Mjesta na kojima se nalaze pčela su... Više [+]

Tagovi

Pčelinja društva Vlada HBŽ Odluka o držanju pčela Pčelarstvo


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.