Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Agrarni fond Trebinje
  • 07.08.2019. 08:00
  • Trebinjska regija, Republika Srpska, Trebinje

Dijele pet kompleta za 20 pčelara

Agrarni fond Grada Trebinja raspisao je Javni poziv za dostavljanje zahtjeva za dodjelu pčelarskih paketa namijenenih za razvoj i unaprjeđenje pčelarske proizvodnje na području toga grada u 2019. godini.

Foto: Pixabay/ulleo
  • 168
  • 13
  • 0

Trebinjski Agrarni fond i ove godine dodijelit će pčelarske komplete pčelarima-početnicima sa područja Trebinja, navodi se u javnom pozivu koji je raspisao ovaj fond.

U pozivu se navodi da će biti podijeljeno po pet kompleta za 20 pčelara.

Pravo da konkurišu imaju poljoprivredni proizvođači-pčerali, odnosno pčelari članovi pčelarskih udruženja, dok će prednost kod dodjele košnica imati oni pčelari koji tek žele da pokrenu ili prošire svoju pčelarsku proizvodnju, a istovremeno su nezaposleni, žive u domaćinstvu u kojem su svi punoljetni članovi nezaposleni ili lošeg materijalnog stanja, pripadaju porodicama iz socijalno ugroženih kategorija, imaju prebivalište na ruralnim područjima grada Trebinja ili druge uslove. 

Uslove, kao i načine ostvarivanje prava, proceduru odlučivanja i ostalo, detaljno možete iščitati u dokumentu ispod teksta
 


Tagovi

Agrarni fond Trebinje Pčelarski komplet Prednost Uslovi


Autorica

Maja Celing Celić

Više [+]

Hobi vrtlarica i zaljubljenica u prirodu s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]