• 12. Medena Tuzla
  • 14.09.2017. 13:00

Cazinski pčelari dokazali da imaju najbolji med

U toku je i projekat upisa brenda "Kestenov med cazinske krajine" u međunarodni registar brendiranih proizvoda.

Foto: Facebook/Udruženje pčelara
  • 354
  • 20
  • 0

Na Međunarodnom sajmu pčelarstva koji je održan u Tuzli 08. i 09.09.2017. godine, cazinski pčelari su još jednom dokazali da imaju medove odlične kvalitete.

Najbolji kvalitet svakako ima kestenov med kojeg su cazinski pčelari uspjeli brendirati na nacionalnom nivou kao prvi i u to vrijeme jedini proizvod animalnog porijekla u Bosni i Hercegovini koji je dobio brend i oznaku zaštićenog geografskog porijekla.

Prvi na međunarodnom nivou

Da Udruženje pčelara "Kesten" Cazin prednjači sa svojim radom i idejama govori i to da je u toku i projekat upisa brenda "Kestenov med cazinske krajine" u međunarodni registar brendiranih proizvoda čime bi praktično to postao prvi bosanskohercegovački proizvod registrovan i zaštićen na međunarodnom nivou.

Na 12. Medenoj Tuzli učestvovalo je 15 zemalja sa preko 120 uzoraka meda od kojih je pet cazinskih pčelara koji su sa svojim medovima osvojili 3 zlatne i 3 srebrne medalje.

Zlatne medalje su osvojili Hazim Hodžić, Remzija Hodžić i Zlatan Tahirović, a srebrne medalje Šefik Rošić, Hajrudin Begić i Hazim Hodžić.

Foto: Facebook/Udruženje pčelara "Kesten" Cazin


Tagovi

Udruženje pčelara "Kesten" Cazin Kestenov med Cazin Medena Tuzla


Autorica

Maja Celing Celić

Maja Celing Celić

Maja je hobi vrtlarica s dugogodišnjim iskustvom u novinarstvu. Urednica je portala Agroklub.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojeni oglasi