Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • "Moja pčela"
  • 21.09.2023. 13:30
  • Sarajevo kanton, Federacija Bosne i Hercegovine, Sarajevo

Besplatna edukacija za mlade pčelare - roj i matica na poklon

Edukacija će početi u oktobru i ukupno će trajati tri mjeseca tokom kojeg će biti održano 16 radionica teoretskog i praktičnog dijela.

Foto: Depositphotos/DarioSz
  • 164
  • 14
  • 0

Društvo pčelara Kantona Sarajevo organizuje besplatnu edukaciju o pčelarstvu za mlade dobi od 15 do 30 godina, u okviru projekta "Moja pčela". 

Kako je najavljeno edukacija će početi u oktobru i ukupno će trajati tri mjeseca tokom kojeg će biti održano 16 radionica teoretskog i praktičnog dijela. Teoretski dio edukacije će biti održan u prostorijama Društva, dok će praktični dio za polaznike biti održan u pčelinjaku. 

Namijenjena je polaznicima s područja sarajevske općine Centar, koji će dobiti zaštitnu pčelarsku opremu za rad na pčelinjaku, priručnike o osnovama pčelarenja, dok će Udruženje svim učesnicima edukacije koji budu imali uslova pokloniti košnicu sa rojem i maticom uz stručnu pomoć edukatora prilikom smještaja košnica i implementiranja roja.

Ovaj projekat je podržan je u okviru javnog poziva organizacijama civilnog društva za predaju prijedloga projekata za mlade. Zainteresirani kandidati sa područja općine Centar mog se tokom septembra prijaviti na pohađanje besplatne edukacije iz oblasti pčelarstva na broj telefona 062/877-806 ili putem maila drustvopcelaraks@gmail.com


Tagovi

Edukacija o pčelarstvu Društvo pčelara KS Besplatna edukacija Roj i matica Općina Centar


Autorica

Selma Mujić

Više [+]

Diplomirani žurnalista i digitalni marketing menadžer, s višegodišnjim iskustvom u tv i web novinarstvu.

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Koke nosilje, proizvodnja povrća u zatvorenom i na otvorenom, uzgoj i prerada voća i u srcu gazdinstva košnice - sve to junaci naše priče stižu s lakoćom. Uskoro nova epizoda iz serijala #seoskijunak na AK