Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

100% efikasno protiv osa i stršljenova, komaraca i krpelja

Ljeto još traje a nametljivi insekti napadaju hranu i uzrokuju štetu. Osim toga, neki kukci bolno ubadaju, a mogu biti i prenosioci različitih bolesti.  Oslobodite se nametljivaca pomoću suvremenih Effect proizvoda koji udružuju najbolju tehnologiju i razumijevanje ponašanja štetnika.

Osinje gnijezdo tretiramo EFFECTOM na 4-6 m daljine pritiskom aerosola u trajanju od 5 sekundi.

Ugrožene ose i stršljenovi su najopasniji i najbrojniji a i najbolniji!

Ose nam često dođu u goste ako se u blizini nalazi zrelo voće, slatko piće ili hrana. Ose postanu agresivne ako ih uznemirimo i kad brane svoje gnijezdo. Njihov je žalac gladak pa ga mogu izvući i više puta ubosti. Kad se osjete ugroženima, u okolinu ispuste hormone koji povećavaju agresivnost ostalih osa u blizini. Kod većine ljudi osin ubod uzrokuje bol i crvenilo, a može doći i do oticanja pa čak i do liječenja u bolnici. 

Ako se u blizini naše kuće ili vrta nalazi osinje gnijezdo, problem će biti veći jer se u njemu može nalaziti do dvije stotine jedinki. Gnijezda najčešće nalazimo u potkrovljima, u dimnjacima i pukotinama između zidova. Važno je da ih odmah tretiramo. 

U tu svrhu upotrijebimo Effect Insekticid protiv osa i stršljena u obliku aerosola. Proizvod je oblikovan tako da je moguće prskanje iz daljine i to na udaljenosti od 4-6 metara, manjim od 400 ml 4–5m i velikim aerosolom od 750 ml 5-6m. Prskamo ih u ranim jutarnjim satima, kad su manje aktivne, ili kasno uvečer, kad je većina osa već u gnijezdu,  u intervalima od po pet sekundi. 

Takav je način sigurniji, a omogućava nam da pogodimo i teže dostupna mjesta. Posebna formula dviju tvari u insekticidu uzrokuje neposredno uništenje osa, a ima i produljeno djelovanje. Također učinkovito djeluje i na stršljenove i njihova gnijezda.

Effect Protect zaštita od zaraženih krpelja i komaraca još uvijek treba

Komarci se javljaju kasno popodne i navečer te uzrokuju bolno ubadanje. Još opasniji su tigrasti komarci, koji bodu neprimjetno, a posljedica je  snažan svrbež na mjestu uboda. Veliki problem u prirodi su krpelji. Krpelji mogu na ljude i životinje prenijeti uzročnike različitih bolesti. Najčešće su to Lyme borelioza i krpeljni meningoencefalitis. Uz to mogu prenijeti i više patogena kao što su virus KME i Borrelia, što rezultira miješanim infekcijama.

Efikasna repelentna sredstva kremastog sadržaja i bez mirisa Effect Protect repelent protiv komaraca i Effect Protect repelent protiv krpelja, odbijaju ove štetnike i može ih koristiti cijela obitelj. Djeluju i do 7 sati, a dermatološkim testiranjima  potvrđeno je, da su nježni do kože. 

I elektrika pomaže

Najbolje za brzu i učinkovitu zaštitu u vašem domu odaberite Effect Protect električni isparivač protiv komaraca, koji se jednostavno umetne u utičnicu, što pruža učinkovitu zaštitu prostora. Učinkovit  čak 60 dana uz neprekidan rad do 10 sati dnevno. Efikasano štiti prostor do 30 m2.

Više savjeta o zaštiti doma i osobnoj zaštiti od štetnih insekata možete pronaći na web stranici NapraviVrt.hr.

Besplatni stručni savjeti: 
bacc. ing.agr. Milica Sekulić, savjetnik za PLANTELLU - Unichem Agro
092 1941 694, info@plantella.hr

Foto: Unichem Agro