Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Znate li koja je najučinkovitija zaštita od insekata?

Razni insekti napadaju hranu i uzrokuju štetu, a neki kukci i bolno ubadaju, njihove izlučevine izazivaju alergijske reakcije, a mogu biti i prenosioci različitih bolesti. Oslobodite se nametljivaca pomoću suvremenih Effect proizvoda koji udružuju najbolju tehnologiju i razumijevanje ponašanja štetnika.

Ose i stršljeni prave velike štete u vrtu

Ose nam često dođu u goste ako se u blizini nalazi zrelo voće, slatko piće ili hrana. Postanu agresivne ako ih uznemirimo i kad brane svoje gnijezdo. Kod većine ljudi osin ubod uzrokuje bol i crvenilo, a može doći i do oticanja pa čak i do liječenja u bolnici. Mjesto uboda u plod je "otvorena rana" za bolesti i time prave veliku štetu u vrtu. U osinjem gnijezdu se može nalaziti i do dvije stotine jedinki. Gnijezda najčešće nalazimo u potkrovljima, u dimnjacima i pukotinama između zidova.

Važno je da ih odmah tretiramo! Brz i najefektivniji način uništavanja osa i stršljena je upotreba insekticidnog spreja Effect insekticid protiv osa i stršljena u obliku aerosola.

Proizvod je oblikovan tako da je moguće prskanje velikim aerosolom od 750ml iz daljine i to na udaljenosti od 5-6 metara ili manjim od 400ml do 5m.

Prskamo ih u ranim jutarnjim satima, kad su manje aktivne ili kasno navečer, kad je većina osa već u gnijezdu, u intervalima od po pet sekundi. Posebna formula dviju tvari u insekticidu uzrokuje trenutno uništenje osa, a ima i produljeno djelovanje. Prije prskanja potrebno je dobro zaštiti tijelo i lice.

foto: Gnijezda osa i stršljena tretiramo Effectom sa distance 4 do 6 metara

Leteći i gmizući insekti nas živciraju  

Najčešći kućni insekt su muhe. Kućna je muha štetnik koji je raširen po svim kontinentima, a putem usnog aparata, izmeta i nogu prenosi razne patogene kao što su  gljive, bakterije, virusi i nematode. Muhe imaju velik broj potomaka, a odrasle muhe većinom žive od 15 do 25 dana, ali bez hrane uginu nakon tri dana. Suprotno općem mišljenju, sve muhe ne ubadaju. To čini samo stajska muha, koja živi u neposrednoj blizini domaćih životinja. 

Brzo djelovanje protiv letećih i gmizućih štetnika postići ćemo insekticidnim proizvodima. Vrlo učinkovito uništavanje u unutrašnjim prostorima omogućava nam  Effect univerzalni insekticid aerosol. To je kontaktni insekticid sa trenutnim učinkom, namijenjen istrebljivanju muha i komaraca, a učinkovit je i protiv drugih mušica, grinja, mrava, žohara, uši i sl. Primjeren je za upotrebu u otvorenim i zatvorenim prostorima. Ima trostruko djelovanje: trenutni efekt, miris djeluje repelentno te osvježava prostor ugodnom aromom. Ne ostavlja mrlje, veoma je učinkovit i jednostavan za uporabu. Već 5 sekundi prskanja dovoljno je za prostor veličine 20m2.  

Ako tvar nanesemo neposredno na površinu, radije upotrijebimo Effect univerzalni insekticid ili Biotoll univerzalni insekticid s raspršivačem, kojeg raspršimo po površinama u stanu: vratima, zidovima i tlu, odnosno posvuda gdje je zadržavaju muhe. Proizvod djeluje kontaktno, a ima i produžen učinak, primi se za površinu te tako osigurava dugotrajnu zaštitu. Ako površinu obrišemo mokrom krpom potrebno je obnoviti nanos.

Za veće prostore koristimo i Effect ULTIMUM koncentrat, koji ima nevjerojatnu snagu uništavanja gmizućih i letećih insekata, kao što su: mravi, žohari, stjenice, komarci, buhe, muhe… a djeluje i protiv grinja i stjenica, koje unosimo u dom izvana, sa putovanja, ljetovanja. Proizvod se razrjeđuje s vodom i potom se njime prskaju mjesta na kojima se zadržavaju insekti. Insekticid ima produljeno djelovanje te je učinkovit još nekoliko tjedana nakon nanošenja. 

Za postizanje dugoročnog i snažnog učinka protiv svih gmizućih insekata, kao što su žohari i mravi koristimo EFFECT MICROTECH CS koji ima izvrsno kontaktno djelovanje i nevjerojatno dugotrajan učinak do 6 mjeseci. Mikrokapsulirana membrana  omogućava sporije otpuštanje aktivnih tvari, a i zaljepi se na kukce, što povećava stopu iskorištenosti insekticida i uništava gnezdo kukaca.

Osim što su dosadni, komarci prenose i razne bolesti 

Kasno popodne i navečer zuje i napadaju komarci a njihov ubod uzrokuje bol. Tigrasti komarci  bodu neprimjetno, a posljedica je  snažan svrbež na mjestu uboda. Veliki problem u prirodi su i krpelji koji mogu na ljude i životinje prenijeti uzročnike različitih bolesti. Najčešće su to Lyme borelioza i krpeljni meningoencefalitis. Uz to mogu prenijeti i više patogena kao što su virus KME i Borrelia, što rezultira miješanim infekcijama.

Efikasna repelentna sredstva Effect Protect protiv komaraca ili Effect Protect protiv krpelja odbijaju ove štetnike i može ih koristiti cijela obitelj a djeluju i do 7 sati. Proizvodi su dermatološki testirani i pogodni za cijelu obitelj i djecu iznad 3 godine. Imaju nježnu kremastu strukturu bez mirisa. Omogućuju do 6 sati zaštite od komaraca i do 7 sati zaštite od krpelja.

Za brzu i učinkovitu zaštitu u vašem domu odaberite Effect Protect električni isparivač protiv komaraca, koji se jednostavno umetne u utičnicu, što pruža učinkovitu zaštitu prostora. Efikasno štiti prostor do 30 m2 a uz neprekidan rad do 10 sati dnevno djeluje protiv komaraca čak 60 dana. 

Imate problem s mravima - mi znamo kako ih se riješiti!

Mravi se vole zadržavati u pukotinama u zidovima i tlakovcima, u građevinski loše izrađenim kutovima gdje su odvodi, puknute cijevi ili druge skrivene rupe između prostora. Vole i hrpe građevinskog materijala, drva, lišća, drva za ogrjev u fazi truljenja, komposta i sličnog otpada.  Mravi, kao i svi kukci koji žive u većim zajednicama, prilikom traženja hrane primjenjuju poseban način sporazumijevanja i označavanja puta. Ako dobro poznajete njihovu logiku, možete im uspješno presjeći put.

Biotoll Neopermin je najstarije provjereno sredstvo i omogućuje učinkovito suzbijanje mrava pod zidovima, na dvorištu, u podrumu...

Faraonske mrave koji se u kolonijama zadržavaju oko instalacija učinkovito uništi Effect Faracid protiv faraonskih mrava s raspršivačem. Proizvod je primjeren za uporabu u stambenim i na vanjskim prostorima, djeluje kontaktno i ima produženo djelovanje, što je bitno za uništenje gnijezda kolonije faraonki. 

Više savjeta o zaštiti doma i osobnoj zaštiti od štetnih insekata možete pronaći na web stranici NapraviVrt.hr.

Besplatni stručni savjeti:  092 194 1694 
bacc. ing.agr. Milica Sekulić, savjetnik Unichem Agro

foto: Unichem Agro