Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Primjer dobre prakse uzgoja povrća s organskim gnojivom Biogrena

Kod obnove tla korištenje visoko kvalitetnog gnojivo Biogrena dokazano povećava kvalitetu i urod za 25 do 35 posto, a povećava i njegovu kvalitetu u što se uvjerio i Dino Zubović, vlasnik OPG-a Zubović iz Skenderovaca.

OPG Zubović uzgaja povrće već 20 godina

Obitelj Zubović bavi se uzgojem povrća duže od 20 godina. Mlađa generacija, Dino i supruga Matea preuzeli su obiteljski posao od njegovih roditelja  i nastavljaju s uzgojem povrća. Trenutna površina koju obrađuju je 3,5 ha, a ubrzo planiraju i nove nasade i širenje proizvodnje povrća.

U kasnu jesen vadio se kupus, kelj i karfiol koji je za zimsku berbu, a uz to pripremaju plastenike u kojima sade salatu, blitvu, špinat i mladi luk. Za osnovnu gnojidbu tla za sadnju u polju, kao i u plastenicima, koriste organsko gnojivo Biogrenu. Zbog korištenja Biogrene već su prve godine primijetili dobre rezultate te veći i bolji prinos.

Zbog čega su izabrali upravo Biogrenu za gnojidbu povrća?

Dino Zubović svoje povrće uzgaja na iscrpljenoj ilovastoj zemlji koju karakterizira mala količina organske tvari, što znači da zemlja i previše zadržava vlagu. Peletirano 100 postotno organsko gnojivo Biogrena pomaže i u tom problemu, a laka primjena paletiranog gnojiva rasipačem ubrzava i pojednostavljuje proces pripreme tla. 

"Prilikom pripreme tla za ovako jednu kulturu koju se sad spremamo brati trebali bi pripremiti kvalitetno zemlju. Pošto je ovdje ilovasto tlo jako je važno koristiti organska gnojiva i tim organskim gnojivom popraviti teksturu tla, kvalitetu tla i samu njegovu plodnost" ističe Milica Sekulić, stručna savjetnica Unichem Agro. Zbog sveg toga, za ovo tlo izabrano je Biogrena gnojivo. "Naši pokusi su pokazali da je prinos u uzgoju kupusa, kelja i drugih kultura povrtnih bio bolji za trideset pet posto" naglašava Sekulić.

foto: Na primjeru OPG-a Zubović vidljiv je povoljan učinak Biogrena na kupusnjače, krumpir, kelj i plodonosno povrće.

Biogrena gnojivo jedinstveno je po broju mikroorganizama koje sadrži, a osim toga sadrži veliki broj proteina, aminokiselina, huminske i fulminske kiseline koje jednostavno poboljšavaju kvalitetu tla, ubrzavaju stvaranje humusa, a i time nama utiču na kvalitetu i na bolji prinos na površini. Biogrena se primjenjuje i za ekološku gnojidbu trajnih nasada,voćnjake, vinograde, maslinike, ali i za citruse, borovnice i kulture kojima treba prilagoditi pH vrijednost tla. 

Prednost Biogrene nad drugim organskim gnojivima na tržištu 

Biogrena organsko ekološko peletirano gnojivo  sadrži dvadeset i dvije milijarde mikroorganizama na gram, dok, za usporedbu, dobro odstajalo stajsko gnojivo sadrži svega osamsto tisuća mikroorganizama po gramu. Takav sastav Biogreni omogućava da popravi strukturu tla svim iscrpljenim tlima siromašnim humusom, bilo da se radi o pjeskovitim tlima, crvenici ili ilovastim tlu kao što je primjer zemlje OPG-a Zubović. 

Zadovoljni ovom godinom vrijedni članovi obitelji Zubović, nadaju se još boljem urodu idućih sezona i širenju tržišta i izvan tržnica u Požegi, Pleternici i Kutjevu gdje ih vjerni kupci sada pronalaze. Biološka raznolikost koju će dobiti upravo pravilnim održavanjem plodnog tla, uz pomoć Biogrene, sigurno će se osjetiti i na financijskoj dobiti.

Video o Biogrena organskom gnojivu pogledajte OVDJE.

Besplatni stručni savjeti za vrt:  092 194 1694 i 01 621 3966 ili na NapraviVrt.hr

foto: Unichem Agro