Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Novi hibridi suncokreta za nove pobede

Kompanija Syngenta je poznata po tome da je jedna od vodećih i liderskih kompanija u suncokretu i to proizilazi iz toga da svoja istraživanja i razvoj u potpunosti usmerava na hibride koji će svojim karakteristikama i performansama zadovoljiti potrebe savremenih proizvođača.

U proteklim godinama Syngenta je na naše tržište uvela veliki broj novih hibrida koji su vrlo brzo dokazali svoj kvalitet i zauzeli mesto na velikom delu naših oranica.
I ove godine nastavljamo sa novinama i sa velikim zadovoljstvom vam najavljujemo dva nova hibrida iz Clearfield Plus® tehnologije.

SY ONESTAR® je hibrid koji je odlično adaptiran na naše agroekološke uslove proizvodnje uz unapređen paket tolerantnosti na bolesti (Bela trulež, Verticilium i posebno na plamenjaču (rase poznate u Srbiji)).

  • Vrhunski potencijal prinosa i visok stepen stabilnosti ga čine pogodnim za setvu u svim regionima.
  • Biljke su srednje visine, imaju jak korenov sistem, odličan Vigor - brz početni porast i tolerantnost na poleganje i lom stabla su karakteristike koje će zasigurno ne samo zaštititi vaše ulaganje već i obezbedidi maksimalne prinose.
  • Odlikuje se zrnom velike apsolutne mase koje je uvek popunjeno i visokim sadržajem ulja.

SY IVORI® je hibrid najnovije generacije koji osim što pruža izuzetnu stabilnost u različitim uslovima proizvodnje, takođe poseduje izuzetno visok potencijal prinosa. 
Na osnovu ispitivanja i testiranja proteklih godina kako u Srbiji tako i u okolnim zemljama u poređenju sa nekim od najprinosnijih hibrida pokazao je izvanredne rezultate.
Ovaj hibrid je već komercijalizovan u nekim od okolnih zemalja i to se i na proizvodnim parcelama i pokazalo ne samo na dobrim zemljištima sa potencijalom već i na zemljištima lakše strukture i u različitim regionima.

Jedna od najbitnijih karakteristika ovog hibrida je i odličan paket tolerantnosti na bolesti, pa čak unapređen nivo zaštite na sve poznate rase plamenjače u našoj zemlji.

Zaštita od korova
Ono što dodatno čuva i obezbeđuje prinos kod ova dva hibrida je mogućnost da se u Post-u ("na zeleno") primeni herbicid LISTEGO® Pro kojim suzbijate najveći broj širokolisnih korova koji se mogu javiti u usevu. Odlikuje se visokom efikasnošću u delovanju na pepeljugu, ambrozije, dvornika, čička i drugih tvrdokornih korova.

Syngenta preporuka ua Clearfield Plus hibride:
Pre-em:

  • DUAL®Gold 1,2 l/ha ili GARDOPRIM®Plus Goled 3,5-4 l/ha

Post-em:

  • LISTEGO®Pro 0,8-1 l/ha, za suzbijanje širokolisnih i travnih korova
  • FUSILADE®Forte 1,3 l/ha, za suzbijanje rizomskog sirka

Foto: Syngenta Agro